Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2012, 02:12
από ktogias
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Καλό είναι να υποστηρίζεις όσο πιο παλιά τεχνολογία γίνεται αλλά όταν οι δυνατότητες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο δεν είναι εφικτό να συνεχίζεις την υποστήριξη της με κόστος να μείνεις πίσω για χάρη της.

Γιώργο, το πρόβλημά μου είναι ότι δεν βλέπω ποιες είναι αυτές οι δυνατότητες. Τι το τρομερό κάνει το unity ή gnome shell που αξίζει και δικαιολογεί αυτή την κατακόρυφη πτώση σε επιδόσεις και την απαίτηση τόσο δυνατού hardware; Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να μείνουμε στο gnome2. Είμαι από τους πρώτους που αγκάλιασαν την ιδέα του Unity, και μου αρέσει πολύ η φιλοσοφία του και ο σχεδιασμός του. Αυτό που λέω είναι ότι όλα τα χαρακτηριστικά του unity και του gnome shell δεν δικαιολογούν το φόρτο και τη μείωση των επιδόσεων. Το mate έχει φτιάξει πάνω στο gnome2 μενού που μοιάζει με το dash του ubuntu, με αναζήτηση κλπ και πετάει. Το να πάρεις το μενού της εφαρμογής και να το ενσωματώσεις στο περιθώριο του παραθύρου ή στο πάνω panel δεν χρειάζεται τρελούς υπολογισμούς ούτε χρήση της κάρτας γραφικών αντίστοιχη με 3d παιχνίδι. Μπορούν όλες αυτές οι ωραίες ιδέες να υλοποιηθούν σωστά, όμορφα και αποδοτικά, με ελάχιστο εως καθόλου κόστος σε επιδόσεις. Και θα υλοποιηθούν. Είτε από το mate, είτε από το cinnamon, είτε από το kde, είτε εύχομαι από το unity και το gnome3 ή από κάποιο άλλο νέο περιβάλλον θα υλοποιηθούν σωστά και λειτουργικά όλα όσα δίνουν πράγματι αξία.

Πάντως αρνούμαι να πιστέψω ότι για κάτι τόσο απλό, όσο το να χειρίζομαι απλά τον υπολογιστή, χωρίς να κάνω κάτι χρήσιμο, κάτι το οποίο έκανα με 300MHz cpu και 128ΜΒ Ram, είναι λογικό να απαιτείται σήμερα τετραπύρηνος i7, 8GB Ram και σούπερ-ντούπερ κάρτα γραφικών. Και όσο κανένας δεν μπορει να μου πει ένα συγκεκριμένο σουπερ ντούπερ πράγμα που μπορεί να κάνει με unity ή gnome-shell και δεν μπορεί να κάνει με mate, δεν μπορώ παρά να πιστεύω και να λέω πως κάτι είναι λάθος με τα unity και gnome-shell.