Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2012, 02:15
από simosx
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:
Στο πρώτο μηχάνημα η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα ούτε καν να τρέξω gnome shell ή unity, είτε σε 32, είτε σε 64bit.
Λογικό και επόμενο θα μου πείτε, η κάρτα γραφικών που έχει είναι ανεπαρκής για κάτι τέτοιο. Ακόμα και το XFCE χωρίς πολλά φρου-φρου κι αρώματα δεν είναι τόσο ελαφρύ όσο ήταν παλιότερα. Ούτε και το mate όμως δεν τα κατάφερε τόσο καλά όταν το είχα δοκιμάσει (και ίσως το αδικώ τώρα γιατί ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο τότε).
Το ίδιο μηχάνημα πετούσε με την 7.4 και μέχρι την 8.10. από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να δείχνει την ηλικία του...

Πιστεύω ότι η πηγή του προβλήματος είναι η αλλαγή στην αρχιτεκτονική του X.Org.
Τα τελευταία 4-5 χρόνια έχουν γίνει πολλές δοκιμές, αλλαγές και βελτιώσεις στο υποσύστημα γραφικών.
Και οι παλιές κάρτες γραφικών δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά ώστε να λειτουργεί η επιτάχυνση γραφικών όπως δούλευε παλαιότερα.
Έτσι, ενώ παλιά οι κάρτες αυτές δούλευαν με κάποιο είδος επιτάχυνσης γραφικών, τώρα λειτουργούν με VESA.
Απλά δεν υπάρχει κόσμος να χαλάει τον ελεύθερο χρόνο του να δοκιμάσει και να υποστηρίζει παλιές κάρτες γραφικών.
Σε υπολογιστή με κάρτα Intel 815 και 915 (νομίζω ότι έχω σωστά τα νούμερα), δε λειτουργεί πια η επιτάχυνση γραφικών σε νέο X.Org.