Δημοσιεύτηκε: 11 Ιούλ 2012, 19:56
από kestes
Γεια σας μέλη του Ubuntu.gr
Είμαι νέος στο forum σας (μέλος ολίγων ημερών). Με Linux ασχολούμαι από το 2005 ξεκινώντας με Mandrake . Μετά με opensuse (ήταν η πρώτη διανομή που βρήκα λεπτομερέστατο documentation) για περιπου 3 χρόνια. Όταν έγινε η συμφωνία της Novel με την Microsoft το opensuse το πήρε ο διάολος . Απο τότε , αρχές του '10 άρχισα να ψάχνω με ποιά διανομή Linux θα κάνω την δουλειά μου χωρίς προβλήματα. Η Fedora ήταν για ένα χρόνο πολύ καλή μέχρι το τέλος τού Gnome 2. Το Gnome 3 κατα την γνώμη μου δεν κάνει για desktop εργασίας αλλά προσανατολίζεται για χρήση σε συσκευές με οθόνη αφής. Το KDE μοιάζει με Windows γι αυτό δεν με τραβάει. Έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω το Unity στο Laptop.
Συγκρίνοντας τις επιδόσεις του υπολογιστή με Win7 και με Unity δεν μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχει κάποια διαφορά στην απόδοση. Ο χρόνος απόκρισης είναι ο ίδιος οι θερμοκρασίες επίσης
ο χρόνος διάρκειας της μπαταρίας ο ίδιος. Ελαφρά καλύτερος είναι ο ήχος στα Win7 αλλά αυτό αντισταθμίζεται με την ελαφρώς καλύτερη απόδοση τών γραφικών στο Unity (με τον κλειστό οδηγό από την AMD). Όμως κατά την γνώμη μου και το Unity έχει φτιαχτεί κυρίως για συσκευές με οθόνη αφής.
Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με Linux παρατηρώ τελευταία ότι οι εταιρείες που επιχειρούν πάνω στο Linux βιάζονται και μάλιστα πολύ ιδιαιτέρως μετά από την επιτυχημένη πορεία του Android. Gnome και Unity προσπαθούν να γίνουν το <<Android των tablets>> με δικό τους market place (βλέπε κέρδος) αφήνοντας πίσω τους desktops και notebooks-laptops.