Δημοσιεύτηκε: 05 Σεπ 2012, 00:01
από UnKnown96
Εγώ προσωπικά πιστεύω πως πέρα του γραφικού περιβάλλοντος φταίει και το ίδιο το Ubuntu. Για παράδειγμα ας πάρουμε μια σύγκριση αυτού με το Arch, στην εκκίνηση βλέπεις το Arch να έχει φορτώσει ενώ το Ubuntu να θέλει άλλο τόσο, παρόλα αυτά δεν είναι όλο το φταίξιμο δικό του διότι και μία σύγκριση με το Debian δεν είναι και πολλή καλύτερη... Ακόμα και έτσι όμως φαίνεται ότι είναι κακό-φτιαγμένη σαν διανομή, και φαίνεται ακόμα χειρότερα όταν διανομές που βασίστηκαν πάνω στο ίδιο το Ubuntu είναι πιο γρήγορες του (όπως π.χ Mint) για τον κύριο λόγο ότι ήξεραν να κάνουν την συγκεκριμένη δουλειά κατά κάποιο τρόπο πιο σωστά... Δεν κρίνω το Ubuntu αλλά δεν το χρησιμοποιώ κιόλας από την έκδοση 11.04. Κατά την άποψη μου υπάρχουν ακόμα διανομές που όντως κάνουν την δουλειά σωστά, για να μην πω τέλεια. Συγκεκριμένα εγώ χρησιμοποιώ το Arch (δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα που έδωσα για τον χρόνο εκκίνησης) μαζί με XFCE για να γλιτώσω την αγγαρεία να φορτώσω πάνω openbox και να το στίσω. Συγκεκριμένα με XFCE το Arch καταναλώνει 79-80 ΜΒ RAM μετά την εκκίνηση (το είδα από task manager).