Δημοσιεύτηκε: 05 Σεπ 2012, 21:22
από dim459
Συμφωνώ με τον Σίμο στο γεγονός ότι όσο πιο απλά και αυτοματοποιημένα θες να γίνονται κάποια πράγματα, τόσο περισσότερα πράγματα πρέπει να <<σηκώνονται>> στην εκκίνηση, με ανάλογο κόστος στον απαιτούμενο χρόνο και πιθανώς στην κατανάλωση πόρων.
Δε με ενοχλεί, μιας και ποτέ στη ζωή μου δεν ασχολήθηκα με το εάν το μπουτάρισμα κάνει 20 ή 30 δευτερόλεπτα (σε αργά μηχανήματα με έχει απασχολήσει η κατανάλωση πόρων, αλλά δε νομίζω ότι κάποια daemons είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά, περισσότερο εστιάζεται στην επιλογή γραφικού περιβάλλοντος).
Από την άλλη δε θα ξεχάσω την έκπληξή μου αρκετά παλαιότερα σε μια εγκατάσταση mandriva (συγχωρήστε την ασθενή μου μνήμη, δε θυμάμαι ποια ακριβώς έκδοση), προσπαθώντας να εγκαταστήσω έναν εκτυπωτή, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε προεγκατεστημένο κανένα software σχετικό με την εκτύπωση, έβγαζε μόνο μήνυμα και έπρεπε να τα κατεβάσει όλα.
Αν βεβαίως δε σκοπεύεις να βάλεις εκτυπωτή δεν έχεις πρόβλημα, αλλά μάλλον κάποια πράγματα θεωρούνται αυτονόητα (αλλιώς γιατί να βάλεις mαndriva ή ubuntu και όχι Arch ή Gentoo).