Δημοσιεύτηκε: 06 Σεπ 2012, 11:24
από apaleftos
Αν και δεν συμμετέχω ενεργά στο φόρουμ, παρακολουθώ καθημερινά. Το συγκεκριμένο νήμα μου τράβηξε την προσοχή από το πρώτο κιόλας μήνυμα.
Στον κόσμο του linux με έβαλε το ubuntu 8.04 και από τότε το βασικό μου OS είναι το ubuntu, χωρίς να έχω ποτέ σοβαρά προβλήματα. Με εξαίρεση το 11 (.04 αλλά και .10) όπου και έμεινα με το 10.10 περιμένοντας το 12.04 (Unity) το οποίο αν και πλέον είναι το βασικό μου OS στην αρχή με απογοήτευσε.

Τώρα στο συγκεκριμένο θέμα πιστεύω ότι όλοι έχετε (έχουμε) δίκιο...
Η δική μου γνώμη είναι ότι όσο η τεχνολογία προχωράει τόσο αυξάνονται και οι απαιτήσεις. Και οι δικές μας σαν χρήστες αλλά των μηχανημάτων που έχουμε.
Το μεγάλο πρόβλημα πιστεύω του linux είναι (ήταν και θα είναι δυστυχώς) οι οδηγοί των γραφικών.
Το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να γκρινιάζουμε... έχουμε τόσες επιλογές!! Οι χρήστες παραθύρων τι να πούνε; Οι μόνες επιλογές που έχουν είναι xp-vista-7 fixed και άμα σου αρέσει!!
Δεν σου αρέσει (πλέον) το ubuntu ή δεν σου "κάθετε" καλά; Δοκίμασε κάτι άλλο... Θέλεις ντε και καλά ubuntu αλλά σε χαλάει τόσο το unity; Υπάρχουν τόσες εναλλακτικές. Ακόμα και να φτιάξεις δικιά σου διανομή μπορείς... Εφόσον έχεις τις γνώσεις, τον χρόνο, τον τρόπο και δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεται αλλά μπορείς!!

Δεν μπορώ να απαιτήσω από την canonical (η οποία μην ξεχνάμε ότι είναι εταιρία και θα κοιτάξει το κέρδος της) να φέρει το ubuntu στα μέτρα μου. Μου δίνει όμως την επιλογή και την δυνατότητα να το φέρω εγώ στα μέτρα μου.