Δημοσιεύτηκε: 08 Σεπ 2012, 00:30
Learner έγραψε:fkol k4 έγραψε:-Το ξέρεις για παράδειγμα πως η εφαρμογή του Ubuntu One υπάρχει για Android, Windows και προσφάτως Mac αλλά για κανένα άλλο Linux εκτός από Ubuntu-Ubuntu based; Ούτε καν για Debian.
Μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Ubuntu One και να το χρησιμοποιήσεις , από οποιονδήποτε browser και οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Είτε είναι Ubuntu-based είτε Fedora-based είτε Νίκος-based , αρκεί αν έχεις έναν περιηγητή , Internet και έναν λογαριασμό. Αν η Canonical δεν ήταν σοβαρή (σε αυτό το θέμα) , τότε θα διέθετε τον χώρο της (5GB δωρεάν) μόνο σε χρήστες Ubuntu και σε κανέναν άλλο.
Θυμήθηκα τώρα : Μας χάριζαν έναν γάιδαρο (5GB) και τον κοιτάγαμε στα δόντια . (το Avatar σου φταίει)
Προσωπικά θέλω να πιστεύω πως ακόμη και όσοι γκρινιάζουν , δεν το κάνουν επειδή θέλουν "το κίτρινο παγωτό με γεύση κεράσι" , αλλά για να γίνει το Ubuntu καλύτερο - χρηστικότερο. Ο καθένας με τον τρόπο του και με τις ιδέες του.
Πρόσβαση στο Ubuntu One φυσικά και μπορώ να έχω από οπουδήποτε, άλλωστε σε οποιονδήποτε σέρβερ ανοιχτό στο κοινό μπορείς να έχεις πρόσβαση, αν ήταν έτσι όμως, γιατί υπάρχει εφαρμογή συγχρονισμού;
Γιατί να μην διαχειριζόμαστε διαδικτυακά όλοι το Ubuntu One;
Πολύ απλά, για να μπορούμε να ανεβάζουμε ή να συγχρονίζουμε μαζικά αρχεία.
Αν για παράδειγμα έχω σε έναν υπολογιστή με Ubuntu ένα φάκελο με 4 υποφακέλους και σύνολο 100 pdf με διάφορες πληροφορίες για τη δουλειά μου, αρκεί να πετάξω το φάκελο μέσα στο φάκελο Ubuntu One ή να τον ρυθμίσω ως φάκελο προς συγχρονισμό ώστε να τον έχω διαθέσιμο παντού,
Αν το ίδιο θέλω να το κάνω από έναν υπολογιστή με Fedora ή RHEL ή Debian, πρέπει να ανοίξω τον browser, να δημιουργήσω 5 φακέλους και να ανεβάσω ένα ένα 100 αρχεία...
Piece of cake...
O άμεσος ανταγωνιστής (Dropbox) παρέχει την εφαρμογή για όλες τις διανομές.
Off topic:
Το avatar μου το έβαλα επίτηδες, να δω πόσες φορές θα το κάνουμε γνωμικό...