Δημοσιεύτηκε: 17 Σεπ 2012, 14:29
από lucinos
mangelasakis έγραψε:Απλά υπάρχουν και σύνθετες εντολές οι οποίες δεν είναι εύκολο να τις απομνημονεύσει ο αρχάριος χρήστης που τις βλέπει πρώτη φορά οπότε δεν καταλαβαίνει πως λειτουργούν και δεν υπάρχει και manual για να βρει πληροφορίες ειδικά αν δεν γνωρίζουν οι χρήστες καλά αγγλικά. Αυτό που θα μπορούσαν όμως να κάνουν όσοι προσφέρουν βοήθεια είναι να εξηγούν και τις εντολές που γράφουν ώστε να μαθαίνουν και οι νέοι χρήστες.

διαφωνώ στο ότι χρειάζεται ο χρήστης να καταλάβει την γραμμή εντολών την ώρα που δέχεται βοήθεια. Η γνώμη μου είναι ότι η βοήθεια πρέπει να δίνεται αποκλειστικά σε γραμμή εντολών όσο αυτό είναι ευκολότερο από το γραφικό περιβάλλον (δηλαδή σχεδόν πάντα) και ο χρήστης απλά ακολουθεί οδηγίες. Αναλυτικότερα έχω πει την γνώμη μου στο Δίνετε βοήθεια μόνο από κονσόλα!.

Φυσικά θα ήταν πολύ καλό αν οι χρήστες ενδιαφέρονταν να μάθουν πέντε πράγματα αλλά αυτό πρέπει να το κάνουν όχι πάνω που έχουν κάποιο πρόβλημα. Η πρόταση μου για να δει κάποιος τα βασικά είναι τα μαθήματα που έχω γράψει:
Μέρος πρώτο, Μέρος δεύτερο, Μέρος τρίτο