Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2013, 11:47
από Learner
fkol k4 έγραψε:Ακόμα λιγότερο. Αφορά τους υπολογιστές με UEFI και προ-εγκατεστημένα Windows 8 στους οποίους ο κατασκευαστής θέλει να έχει αυτοκολλητάκι που να λέει "Windows 8 certified".
Αν δεν σε νοιάζει το αυτοκολλητάκι, τότε η Microsoft δεν έχει καμία απαίτηση ακόμα και αν έχεις windows 8 προεγκαταστημένο.

Είναι δυνατόν να πουλήσει κάποιος μεγάλος κατασκευαστής το μοντέλο του με Windows 8 χωρίς να είναι Certified ; Ποιος θα το κάνει αυτό ;
Δηλαδή να πουλήσει κάποιος ένα Laptop (π.χ η HP ή Acer ..κλπ) που να είναι Uncertified ; Μούφα είναι αυτό το παραθυράκι. Ναι μεν υπάρχει , αλλά δεν είναι εφικτό.
Εδώ όχι μόνο τους ενδιαφέρει το αυτοκολλητάκι , αλλά ορισμένοι αφαιρούν εντελώς την απενεργοποίηση του Secure Boot. Δεν το έχω δει με τα μάτια μου αυτό , το έχω διαβάσει όμως , σε προσπάθεια χρήστη να βρει από που απενεργοποιείται αυτό το secure boot και να μην του έχει επιλογή για Off.

Καλώς κάνανε την καταγγελία , αφού εκεί έχουν συγκροτημένο σύλλογο (με δικηγόρους κλπ) . Ίσως να μην καταφέρουν να αφαιρεθεί αυτό το Secure Boot , αλλά από το να μην κάνουν τίποτα , κάτι είναι και αυτό.