Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2013, 23:03
από sotos21
Geochr έγραψε:Ο σκοπός της ψηφοφορίας είναι να δώσουμε αποδοχή στους υποψηφίους που πιστεύουμε/κρίνουμε ικανούς να αναλάβουν μία θέση στη συντονιστική ομάδα.

Συμφωνώ με το παραπάνω σκεπτικό και γιαυτό έδωσα μια ψήφο.
Με το παρακάτω σκεπτικό διαφώνησα.
έγραψε:Αν επιθυμούμε μόνο 1 υποψήφιο, τότε βάζουμε Ναι σε εκείνον και Όχι σε όλους τους υπόλοιπους, αν επιθυμούμε μόνο 2 από τους 5 τότε θα βάλουμε Ναι στους 2 και Όχι σε όλους τους υπόλοιπους, κοκ..

Για τον απλό λόγο ότι είπατε "Ψηφίστε αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την ένταξη των παραπάνω μελών"
Μερικούς υποψήφιους δεν τους ξέρω, για ποιο λόγο να διαφωνήσω για την ένταξή τους; Να προσφέρουν αφιλοκερδώς θέλουν.
Η αρνητική ψήφος πρεπει να πηγαίνει σε κάποιον υποψήφιο, από όποιο μέλος τον θεωρεί ακατάλληλο για την θέση, επειδή π.χ. έχει δώσει κάποια δείγματα ανάρμοστης συμπεριφοράς στο παρελθόν.
Η ψηφοφορία είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας και όπως είμαι ελεύθερος σε κανονικές εκλογές - ψηφοφορίες, να γράψω στο ψηφοδέλτιο ότι θέλω(άσχετα αν ακυρωθεί το ψηφοδέλτιο) Έτσι κάνω και εδώ.
Θα μπορούσατε να πείτε:
"Για να μετρήσει έγκυρα η ψήφος σας, πρέπει για τεχνικούς λόγους να συμπληρωθεί το ένα από τα τρία κουτάκια που βρίσκετε δίπλα από το όνομα του κάθε υποψήφιου και πρέπει να δοθεί ψήφος σε όλους."
Α. Κατάλληλος
Β. Δεν έχω άποψη
Γ. Ακατάλληλος
Μπορεί να κάνω λάθος στο παραπάνω σκεπτικό, διότι ίσως υπάρχουν πράγματα που δεν τα γνωρίζω. Είναι όμως ολοφάνερο ότι η ψηφοφορία οδηγεί σε πέντε θετικούς ψήφους και εξ ορισμού, ψηφοφορία καθοδηγούμενη, παύει να είναι ψηφοφορία.