Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2009, 11:44
από taratatzoum
Το φόρουμ κατά γενική ομολογία διαιρείται σε υψηλό επίπεδο, και γίνεται πολύ καλή δουλειά, τόσο από διαχειριστές/συντονιστές τόσο και από τα μέλη του. Κατά την προσωπική άποψη, το hot topic του φόρουμ είναι αυτό με τους οδηγούς. Η τεκμηρίωση είναι το βασικότερο κομμάτι του GNU Linux και σε αυτό πραγματικά έχει γίνει καταπληκτική δουλειά. Το αμέσως επόμενο είναι η υποστήριξη στην επίλυση προβλημάτων, πράγμα το οποίο επιτυγχάνετε υποδειγματικά θα έλεγα στο φόρουμ και εξίσου όμορφα στο #ubuntu-gr όταν αυτό είναι αναγκαίο. Το κομμάτι που ως κοινότητα έχουμε παραμελήσει λίγο, είναι το wiki μας.
Προτείνω να μεταφέρουμε και εκεί τους οδηγούς που υπάρχουν στο φόρουμ. Δεν ξέρω όμως ποιος είναι ο καλύτερο τρόπος για να γίνει αυτό. Ίσως το κάθε μέλος που έχει φτιάξει ένα οδηγό θα ήταν καλύτερα να τον μεταφέρει και εκεί ή αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγο έλλειψης χρόνου σε κάποιους, να αναλάβουμε 2-3 άτομα να το κάνουμε αυτό. Εγώ αν συμφωνείται ότι πρέπει να γίνει αυτό μπορώ να βοηθήσω.
Ο τρόπος που προτείνω να γίνει η αντιγραφή είναι:
<UL>
<li> ακριβής αντιγραφή του κάθε οδηγού
<li> διατήρηση εικόνων και μορφοποίησης
<li> στο τέλος κάθε οδηγού να γίνετε
<UL>
<li>αναφορά στον συντάκτη του οδηγού (nick name)
<li> σύνδεσμος με το topic του οδηγού στο φόρουμ
</UL>
</UL>

Δεν ξέρω ποια άτομα είναι αρμόδια ακριβώς για να πάρουν την απόφαση αυτή, υποθέτω ότι τα παιδιά που έφτιαξαν τους οδηγούς δεν έχουν πρόβλημα, άρα μάλλον είναι θέμα διαχείρισης forum.ubuntu-gr.org & wiki.ubuntu-gr.org.
Σκεφτείτε το και πείτε μας... :)