Δημοσιεύτηκε: 06 Οκτ 2013, 03:19
tractrix έγραψε:μολις θυμηθηκα οτι το ubuntu συνεργαζεται με το amazon και τους στελνει πληροφορειες, οποτε για πολιτικους λογους αποριπτεται, σιγουρα θα υπαρχει κατι αλλο σε linux που να μου ταιριαζε, καταλαβαινω ομως οτι ειμαι σε λαθος φορουμ αλλα δεν ξερω κανενα αλλο που να μπορεσω να παρω καποια βοηθεια. Υποθετω οτι ολα το linux ειναι αδερφα προγραμματα!
Αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές.
Το Ubuntu όντως συνεργάζεται με το amazon, δεν στέλνει όμως πληροφορίες σε αυτό, απλά μεσολαβεί και παρέχει πληροφορίες του amazon προς τους χρήστες.
Έτσι κι αλλιώς όμως, από όσα περιγράφεις ως απαιτήσεις, το Ubuntu δεν θα σου ταιριάξει έτσι κι αλλιώς λόγω εμφάνισης, οπότε πάμε παρακάτω.
Τα Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu βασίζονται μεν στο Ubuntu αλλά δεν είναι Ubuntu. Είναι μια παρέα το καθένα που χρησιμοποιεί τη βάση του Ubuntu για να φτιάξει η κάθε μία το δικό της πράμα. Με βάση όσα περιγράφεις ως απαιτήσεις, θα έλεγα πως αυτό που θα σε βολέψει περισσότερο είναι το Xubuntu.
Μπορείς να το βρεις πατώντας εδώ (και όχι, αυτό δεν συνεργάζεται με το amazon, οπότε μην ανησυχείς).
Δεν βρίσκεσαι σε λάθος φόρουμ, δεν κάνουμε διακρίσεις μεταξύ Ubuntu και υπολοίπων, εξάλλου οι περισσότεροι από εμάς δεν χρησιμοποιούμε μόνο αυτό (κάποιοι δε, δεν το χρησιμοποιούν καθόλου), απλά δίνουμε παραπάνω βάρος εκεί.
Πάντως γνώμη μου είναι πως η καλύτερη επιλογή με βάση τις ανάγκες που περιγράφεις είναι όντως το Linux Mint Debian Edition που προτείνει και ο lucinos, λόγω ακριβώς του ότι δεν λήγει ως ρέουσα διανομή και έχει γνώριμη σε εσένα εμφάνιση.
Off topic:
Learner έγραψε:lucinos το Debian δεν λήγει ; Έστω και μετά από 2 χρόνια. Δεν είναι ρέουσα διανομή όσο ξέρω. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αναβαθμίσει μέσω των πηγών λογισμικού.
Το Linux Mint Debian Edition βασίζεται στο Debian Testing το οποίο είναι rolling release και δεν λήγει σε αντίθεση με το Debian stable. Δεν χρησιμοποιεί δε απευθείας τα αποθετήρια του Debian Testing, αλλά δικά του αποθετήρια στα οποία συγχρονίζονται πακέτα από το Debian Testing.
Το semi-rolling release που αναφέρει η περιγραφή του, οφείλεται στο ότι δεν ακολουθεί πιστά τη ροή των ενημερώσεων του Debian Testing, αλλά υπάρχουν μεγάλες περίοδοι παγώματος και οι ενημερώσεις γίνονται μέσω των λεγόμενων service packs, όπου γίνονται μαζικές αναβαθμίσεις πακέτων.