Δημοσιεύτηκε: 07 Οκτ 2013, 08:44
monkgr έγραψε:Αὐτὰ ὡς ἀπάντηση στὸ «θέλει διάβασμα τὸ manjaro», ἐπειδὴ τάχαμου εἶναι arch based. Ναί, εἶναι: Ἀλλὰ εἶναι σὲ σχέση μὲ τὴν μητρικὴ διανομή ὅ,τι ἦταν στὴν ἀρχή τὸ Ubuntu σὲ σχέση μὲ τὸ debian (ποὺ τότε δὲν εἶχε γραφικὸ ἐγκαταστάτη).
Το Arch Linux και υποθέτω κάθε arch-based διανομή θέλει διάβασμα και συνεχές διάβασμα. Αυτή είναι η δική μου γνώμη - από τη μικρή εμπειρία που έχω σε Arch Linux.
Το manjaro δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά, έχω δοκιμάσει το archbang που θεωρείται και αυτό αρκετά εύκολο σε σχέση με το Original Arch Linux.
Δεν ξέρω αν χρησιμοποιούν τελείως custom αποθετήρια ή αν έχουν τη δική τους φιλοσοφία που λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας (π.χ καθυστέρηση ενημερώσεων..κλπ), αλλά πιστεύω πως σε major updates (βλ → Binaries move to /usr/bin requiring update intervention) ένας αρχάριος χρήστης που δεν θέλει κιόλας να μάθει, αλλά όπως προείπα να κάνει τη δουλειά του, απλά θα χάσει «τ' αυγά και τα πασχάλια»
Off topic:
Και μιας και σε πέτυχα εδώ
έχεις κάποια λύση για full integration του Firefox με το oxygen-theme σε Arch Linux - KDE ; (εκτός από firefox-kde-opensuse γιατί για κάποιο λόγο δεν το χτίζει - δεν έχω τσεκάρει ακόμη το γιατί). Βασικά κάτι πρέπει να «παίζει» με το θέμα (theme) γιατί μου το παρουσιάζει και σε άλλες εφαρμογές (π.χ στο ίδιο το gimp). Πάρε μια ιδέα γιατί πράγμα μιλάω