Δημοσιεύτηκε: 16 Οκτ 2013, 00:19
nbagi έγραψε:Φίλε δεν νομίζω ότι το ubuntu είναι δικό μας είναι της canonical και του Μάρκου, η συμπεριφορά τους το επιβεβαιώνει, δεν θέλω να ανοίξω κουβέντα περί αυτού γιατί το θέμα έχει αναλυθεί σε χιλιάδες άλλες συζητήσεις. Η canonical (καλά κάνει όποιος θέλει ακολουθεί δεν το κρίνω) με το ubuntu ακολουθεί το δικό της δρόμο και αποφασίζει αυτή για το μέλλον του ubuntu. ΤΕΛΟΣ η ιστορία θα δείξει και πραγματικά εύχομαι να πετύχουν
Είναι και δικό μας από την άποψη του ότι χωρίς τις κοινότητες το Ubuntu δεν θα υπήρχε. Είναι ένα αρκετά ακριβό (σε χρήματα) έργο και αν δεν είχε ανταπόκριση και από ττις κοινότητες θα ήταν υπερβολικά ασύμφορη η διατήρησή του.
Δεν είναι prooject που το συντηρώ εγώ στα Σαββατοκύριακα, ούτε έχει την πελατεία της Red Hat από πίσω.
Είναι και δικό μας επίσης από την άποψη του ότι αν αύριο η Canonical παρατήσει το Ubuntu ή βάλει λουκέτο, το πιθανότερο είναι πως το Ubuntu θα συνεχίσει να υπάρχει ως κοινοτική διανομή, έστω και με αλλαγές από την τωρινή του μορφή.
nbagi έγραψε:Δεν είναι βρόμικη, είναι επαγγελματική, σωστή και δίκαιη και ότι άλλο θέλεις. Δεν μπορεί επειδή δεν αρέσει ή βολεύει (ή ότι άλλο θέλει) η canonical και η κάθε canonical να βγάζει το δικό της xserver και η intel (και η κάθε intel) να το υποστηρίζει. Υποστηρίζει το wayland και καλά κάνει, ξεκίνησε πρώτο και έχει την υποστήριξη από την συντηρητική κοινότητα του linux. βλπ παραπάνω για τον μοναχικό δρόμο του Μαρκου.
Εδώ συμφωνούμε.
Η intel έχει τα δικά της σχέδια, η Canonical τα δικά της, ο καθένας κοιτάει το δρόμο του και καλή τύχη όπου κι αν πας που λέει και το τραγούδι...
nbagi έγραψε:Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να είναι καλή στο σύνολο της η 13.10 (και εγώ που την δοκιμάζω συμφωνώ). Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το bug με την εναλλαγή διάταξης γλώσσας, δεν είναι δικαιολογία για το μπάχαλο που μπορεί να επικρατεί. Δεν διορθώνεις κάτι κάνοντας το χειρότερο και δεν το περιλαμβάνεις σε κανονική έκδοση (ούτε καν σε beta). Αυτό δεν είναι ένα απλό bug είναι ντροπή! διαβάζω για νέους χρήστες που θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά ubuntu, θα είναι και η τελευταία... ποιοι νέοι χρήστες να δεις τι θα γίνει..
Το σφάλμα είναι όντως σοβαρό.
Δεν οφείλεται όμως εξ' ολοκλήρου στο Ubuntu. H νέα ρύθμιση των διατάξεων μέσω i-bus είναι του Gnome, όχι του Ubuntu (η ίδια νέα ρύθμιση υπάρχει και στο Ubuntu Gnome) και για το Ubuntu μάλλον έγινε κακή προσαρμογή στο Unity (μέσω του indicator-keyboard).
Από την πλευρά μας οι χρήστες, έχουμε κάποιες επιλογές:
- Να βοηθήσουμε όπως μπορούμε να βρεθεί μια λύση (testing, πληροφορίες για το σφάλμα, feedback, ενημέρωση για όσους δεν έχουν ενημερωθεί κτλ)
- Να περιμένουμε να λυθεί, χρησιμοποιώντας κάτι άλλο (άλλη έκδοση ή άλλο γραφικό περιβάλλον)
- Να πηδήξουμε εντελώς από το καράβι του Ubuntu και να χρησιμοποιήσουμε κάτι άλλο. Υπάρχουν και άλλα Linux.
nbagi έγραψε:Δεν έχω τίποτα προσωπικό και σέβομαι απόλυτα την συνεισφορά σας, το έργο σας και τις διαδικασίες τους, αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας και να δικαιολογούμε τέτοια λάθη. Χρησιμοποιώ, ακολουθώ, και παρακολουθώ το ubuntu από την 6.06, τέτοιο bug δεν..., έχω την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει και από τις άλλες κοινότητες που επηρεάζει αυτό το bug και θα διορθωθεί σύντομα.
Αυτό δεν είναι δίκαιη κριτική, κανείς εδώ δεν κλείνει τα μάτια, το θέμα για το σφάλμα είναι στα μόνιμα του forum και έχει αρκετά μεγάλη συμμετοχή (μην ξεχνάμε πως πρόκειται για σφάλμα δοκιμαστικής έκδοσης, δεν είναι πολύς ο κόσμος που την εγκαθιστά για να έχει άποψη).
Αυτό που επισημαίνεται όμως είναι πως η συνεχόμενη έκφραση της αγανάκτησης, όταν απευθύνεται στην κοινότητα, έχει μόνο το νόημα της κουβεντούλας του καφενείου.
Οκ, βρισκόμαστε μια παρέα και τα λέμε μεταξύ μας, ρίχνουμε και τη γκρίνια μας, λέμε και τα παράπονά μας. Και;
Αυτά θα ήταν καλό να απευθύνονται σε πιο «επίσημα» αυτιά από αυτά του fkol k4, του simosx και των άλλων.
Ένα αντίστοιχο e-mail προς τον Jono Bacon (ή και τον ίδιο τον Shuttleworth, γιατί όχι;) για παράδειγμα, ίσως να είχε περισσότερο νόημα και μεγαλύτερο αποτέλεσμα.