Δημοσιεύτηκε: 16 Οκτ 2013, 22:32
από nbagi
Learner έγραψε:nbagi Άλλαξε τον αρχικό τίτλο όπως νομίζεις εσύ καλύτερα. Τον άφησα έτσι, για να τον φτιάξεις εσύ.

Ευχαριστώ!

Λοιπόν θέλω να προσθέσω και να διευκρινίσω τα εξής, που είναι προσωπική μου άποψη.
Από την στιγμή που η canonical θέλει να εκμεταλλευτεί τη διανομή ubuntu για εμπορικούς σκοπούς τότε η κοινότητα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρέχει υποστήριξη (δεν παίρνει αποφάσεις για το μέλλον του) και λογικό είναι γιατί δεν είναι συνέταιροι. Αυτό εννοώ όταν διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό δικό μας ubuntu. Πιστεύω ότι. δικιά σου διανομή είναι αυτή όπου συμμετέχεις ενεργά σχεδιάζοντας για το μέλλον της. Δεν έχω διαβάσει πουθενά για το unity ότι ήταν απόφαση κοινότητας εκτός αν κάνω λάθος.
Η canonical έχει σαν πρώτο στόχο την υποστήριξη φορητών συσκευών με επακόλουθο να μην δίνει βαρύτητα στο desktop. Τι κάνει νιάου νιάου (βλπ εγκατάλειψη kubuntu και ΣΙΑ)
Το ότι τα πήρα στο κρανίο για το συγκεκριμένο bug είναι για τον παραπάνω λόγο, δεν δήνει την πρέπουσα σημασία στο desktop.
Δεν λέω ότι δεν πρέπει να μην υποστηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, ή αυτό που κάνει η canonical με το ubuntu είναι λάθος. Αντιθέτως η μέχρι τώρα ιστορία έχει δείξει ότι τα πάει καλά: Έχει ένα λειτουργικό με 5χρόνια υποστήριξη, συνδεσιμότητα μέσω cloud με φορητές συσκευές, απλό στην χρήση του, υποστήριξη με τις πιο πρόσφατες εφαρμογές και πλατφόρμες (βλπ steam), κέντρο λογισμικού κ.α, Μία εναλλακτική, αξιόπιστη και σταθερή λύση για κατασκευαστές, επαγγελματίες και ιδιώτες (όχι όμως και η καλύτερη :P )
Αλλά μου φαίνεται ότι άπλωσε τα πόδια της παραπάνω από ότι μπορούσε λόγο του mir (εδώ έχει για composite το compiz :shock: ) κάποτε ο Μάρκος για wayland μίλαγε... θα μπορούσε να το pachάριζε και να έκανε την δουλεία του, αλλά αλλού είναι το ψωμί, στην διαφοροποίηση του ubuntu από τις άλλες διανομές σε τέτοιο βαθμό ώστε να πάρει το μεγαλύτερο μέρος της πίτας (κατασκευαστές ΟΕΜ και dev εφαρμογών), και σε περίπτωση forkarαρίσματος να μην τον ένοιαζε.