Δημοσιεύτηκε: 16 Οκτ 2013, 23:50
fkol k4 έγραψε:...μιας και η GPL v3 τον αναγκάζει να ανοίξει τον κώδικα πολλών κρυφών (ως τώρα) σημείων.
Σωστό, γι' αυτό το λόγο και ο πυρήνας (linux kernel) έχει παραμείνει σε GPL v2 και δεν πέρασε στην 3η έκδοση. Δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ευρεία γκάμα συσκευών.
Σε ότι αφορά το όλο θέμα, προσωπικά (το έχω πει αρκετές φορές) δεν θα προτείνω την 13.10 σε κάποιον νέο χρήστη για εγκατάσταση. Θα του προτείνω την 12.04 LTS ή την 13.04 με την σημείωση ότι θα λήξει τον Γενάρη του '14.
Σε ότι αφορά το bug ως bug, ας μην το κάνουμε μεγάλο θέμα. Υπάρχουν πολύ χειρότερα bugs στο Linux που δεν έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Με τα σημαντικότερα από αυτά να είναι η ελλειπή υποστήριξη σε κάρτες γραφικών - ασύρματες κάρτες δικτύου.. κλπ.
Απλά ως χρήστες που μας ενδιαφέρει η διανομή και μας επηρεάζει το bug, πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε όσες περισσότερες αναφορές μπορούμε (εκτός και αν κάποιος μπορεί να συμμετέχει και προγραμματιστικά) για να επιλυθεί.
Η Canonical ναι, αποφάσισε να πάει «κόντρα στο ρεύμα» του Wayland και του Systemd (και του SysV init) φτιάχνοντας δικά της εργαλεία. Αυτή είναι και φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ , σωστά; Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Έτσι γινόταν κι έτσι γίνεται κι έτσι θα γίνεται πάντα στο ΕΛ/ΛΑΚ.
Μερικοί έχουν πει πως αυτού του είδους η φιλοσοφία είναι που κρατά το Linux σε τόσο μικρά ποσοστά χρήσης (δεν θα διαφωνήσω και πολύ).
eliasps έγραψε:Off topic:
@nbagi η αλλαγή που έκανες στον τίτλο θα πρέπει να γίνει στην αρχική (πρώτη) δημοσίευση του νήματος για να εφαρμοστεί καθολικά.
Τώρα φαίνεται μόνο στην τελευταία σου δημοσίευση.
Βέβαια ο τίτλος είναι δική σου απόφαση, αλλά προτείνω κάτι όπως «Σχολιασμός του Bug #1228422 και των αλλαγών στο Ubuntu», γιατί το «Τα έχω πάρει...» αμέσως δίνει μία αρνητική νότα στο θέμα.
Off topic:
Να πω εδώ πως τον τίτλο στην αρχική δημοσίευση τον άλλαξα εγώ. Δεν ξέρω αν έχει δικαιώματα αλλαγής ο nbagi (ας μας πει ο ίδιος, αν υπάρχει το κουμπί επεξεργασία και αν του επιτρέπει να παρέμβει στον τίτλο. Λογικά πρέπει να υπάρχει αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος) , λόγω της διάσπασης. Τον άλλαξα βάσει του τίτλου που έβαλε στο τελευταίο ποστ. Ωστόσο μπορεί να τον αλλάξει και να τον κάνει όπως θέλει.