Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2013, 15:50
από Learner
Είμαι εδώ στο φόρουμ μέλος από τα τέλη του 2010. Δεν ήμουν ενεργός πάντα, μάλλον θα έλεγα πως είμαι ενεργός περί τους 20+ μήνες. Απ' ότι θυμάμαι τουλάχιστον.
Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως υπάρχουν κάποια άτομα, 5-6 τον αριθμό περίπου(ίσως και λίγο παραπάνω), που απαντούν σε ερωτήσεις και προβλήματα μελών. Μέσα σε αυτούς, κι εγώ. Μιλάμε για ένα φόρουμ με πάνω από 11.000 εγγεγραμμένα μέλη. Δεν μπορεί να είναι μόνον 7-8 αυτοί που συμμετέχουν ενεργά.

Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου αυτό. Αυτού το είδους το «μονοπώλιο». Όταν ξεκίνησα να συμμετέχω στο φόρουμ με αυτή την «ιδιότητα» ξεκίνησα. Να προσφέρω απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις (και μέσα από το ψάξιμο που έκανα για να βρω την σωστή απάντηση, μάθαινα κιόλας). Όποτε δεν ήμουν σίγουρος απλά έβαζα το «αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος...».
Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί όλα τα μέλη δεν συμμετέχουν ενεργά σε διάφορες ερωτήσεις που γίνονται. Υπάρχει μια πιθανότητα να φταίμε κι εμείς. Αυτοί οι 5-6 που ξεκινάμε συνήθως να απαντάμε αμέσως σε ερωτήσεις, για τις οποίες γνωρίζουμε τις απαντήσεις. Και να ξεκινάμε όμως, γιατί δεν παρεμβαίνει και κάποιος άλλος που ξέρει; Δεν ξέρει ; Κανένας δεν ξέρει για κανένα θέμα ; Δεν μπορεί.
Δείτε εδώ ένα παράδειγμα (δεν είναι το μοναδικό βέβαια, απλά είναι το πιο φρέσκο). Δηλαδή έλεος, έχουμε φτάσει τις 9 σελίδες περίπου και κάνουμε συζήτηση μεταξύ μας. Δεν υπάρχει άλλος στο φόρουμ που να έχει ιδέα περί του θέματος ; Σοβαρά ; Κανείς ;

Ναι ξέρω, υπάρχει η πιθανότητα να πει κάποιος «δεν θέλω να διακόψω την ροή»... όχι δεν διακόπτεις καμιά ροή. Αν κάνεις ένα ποστ που μπορεί να βοηθήσει, να πεις την γνώμη σου και ειδικά αν ξέρεις την λύση να την παραθέσεις.
Δηλαδή στο συγκεκριμένο θέμα αναρωτήθηκα «είμαι μόνος μου σε αυτό το φόρουμ; » . Το ίδιο πιθανών να αναρωτήθηκε και το μέλος που έκανε την ερώτηση.