Δημοσιεύτηκε: 29 Νοέμ 2013, 16:15
από abramis
εγώ σχολιάζω όπου ξέρω πραγματικά να πω κάτι χρήσιμο, όπου έχω προσωπική εμπειρία επί του θέματος ή όπου το χω ψάξει. πχ ξέρω από pc/laptop να προτείνω τι να πάρει κάποιος, τι χαρακτηριστικά να χει. όταν λέω ξέρω, εννοώ από επεξεργαστές, τι απόδοση έχει ο καθένας, benchmarks, τα παρακολουθώ χρόνια κτλπ. δλδ έχω σφαιρική εικόνα επί του θέματος. ή πχ από προσωπική εμπειρία τι έχω πάθει εγώ με εγκαταστάσεις dual-boot ubuntu-windows για να μην τα πάθουν και οι άλλοι. δλδ θέλω να πώ δεν βρίσκω το λόγο να σε να θέμα που ξέρω και δεν ξέρω, να πω κάτι ανακριβές ή κάτι μη χρήσιμο. θεωρώ ότι όσο πιο μικρά σε μέγεθος είναι τα θέματα τόσο το καλύτερο. όταν πάει να ψάξει κάποιος κάτι στο φορουμ και βλέπει 10 σελίδες το θέμα που τον ενδιαφέρει και από αυτές οι πραγματικά χρήσιμες είναι 1-2 σελίδες, αυτό νομίζω δεν είναι πολύ παραγωγικό. θα μου πείτε ότι τελικά η λύση μπορεί να μαρκαριστεί και να δοθεί η σωστή. όμως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου δεν έχει λυθεί το θέμα και μέρος της λύσης που χει προταθεί είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί και να χρησιμοποιηθεί απ' τον αναγνώστη όταν είναι σκόρπιο σε 10 σελίδες. έχω δει πχ κυρίως νέα μέλη και χρήστες που στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν, σχολιάζουν θέματα που δεν ξέρουν και ουσιαστικά αυτά που λένε είναι άχρηστα προς τον αναγνώστη. κάνουν απλά εκτιμήσεις και αναπαράγουν το πρόβλημα. δεν λέω ότι είναι κακό. απλά είναι ασκοπο. καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ενθουσιαστεί που χουν βάλει linux, ότι αισθάνονται ότι είναι χακερ και ότι ανήκουν σε μια πολύ μοναδική ομάδα extreme pc users (καλά κι εγώ την είχα ψωνίσει πριν 4 και κάτι χρόνια που πρωτοβαλα, δεν το λέω για κακό). όντως στο φορουμ είστε καμιά 10αρια οι γκουρού που το κρατάτε ενεργό ουσιαστικά. μακάρι κι εγώ να χα χρόνο να σχοληθώ περεταίρω. και εννοώ σε θέματα που δεν ξέρω να ρχίσω να ψάχνω, να δοκιμάζω τις λύσεις και να τις προτείνω. νομίζω ότι αυτό δεν το χουν όλοι. δλδ να ξέρουν τι να ψάξουν. ούτε την υπομονή. νομίζω ότι η διαφορά στα πραγματικά ενεργά μέλη είναι αυτή. ότι αυτός που ναι σχετικά γνώστης όπως εγώ και ξέρει να βοηθήσει σε πολλά θέματα του φόρουμ αλλά για να το πράξει αυτό, πρέπει να αφιερώσει χρόνο να ψάξει και να δοκιμάσει πράγματα. δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός. δεν με θεωρώ γκουρού αλλά άμα μου τύχει κάτι στο pc, θα γυρίσω το κόσμο ανάποδα και θα το φτιάξω. νομίζω τέτοιοι υπάρχουν πολλοί στο φορουμ απλά όπως είπα δεν έχουν το χρόνο ή την διάθεση για να το κάνουν και για τους άλλους. και συν ότι το φορουμ απτη φύση του θέτει και κάποιους περιορισμούς. ότι προσπαθείς να κάνεις για σένα, το να πεις στον άλλο να κάνει το ίδιο είναι κάπως πιο δύσκολο. δλδ οκ πες ότι το ψαξες το θέμα, το δοκίμασες σε σένα, θες να εκφέρεις μια γνώμη που στέκει κάπως έστω κι αν δεν είναι η λύση, το πως θα την πεις στον άλλο για να την καταλάβει, και μετά το τι διευκρινίσεις πρεπει να δωσεις πολλές φορές απαιτεί πολύ χρόνο δυσανάλογο με την βαρύτητα της λύσης που δίνεις. επίσης υπάρχουν περίοδοι που είμαι σχεδόν συνέχεια με windows μέσα γτ δεν μπορώ να κάνω αλλιώς από άποψη εφαρμογών (tv,scaner,games ktlp), ένω άλλες που μαι με ubuntu. δλδ βάλτε και αυτή την παράμετρο μέσα. ότι τα περισσότερα μέλη θεωρώ ότι είναι dual-boot οπότε όποια δοκιμή σε να θέμα μπορεί να μην βολεύει κάποιες φορές. πχ βλέπεις ένα θέμα που κάνει κάποιος εγκατάσταση ένα πρόγραμμα και δεν του δουλεύει, και είσαι με windows, θα κάνεις επανεκκίνηση για να δεις το θέμα; δεν το νομίζω.