Δημοσιεύτηκε: 13 Ιαν 2014, 14:10
από eliasps
Muttley Black έγραψε:Είναι ένα σαράκι που κουβαλάω από μικρή ηλικία. Και αν και έχουν περάσει 18 χρόνια από την πρώτη μου σκέψη να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό, ήθελαν οι συγκυρίες να κάνω τα πρώτα μου βήματα τώρα, ξεκινώντας πραγματικά από το 0.

konnn έγραψε:Ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθείς με αυτό που σου αρέσει πραγματικά . Αν έχεις το χρόνο κάνε το. Εγώ π.χ αποφάσισα, πέραν της κανονικής μου δουλειάς, να σπουδάσω πληροφορική ως χόμπι στα..... 30 μου.

:bow:

Muttley Black έγραψε:Για να μην μακρηγορώ, σήμερα πάνω στο ψαχτήρι μου για την Python, έπεσα τυχαία σε ένα άρθρο του "Eric Steven Raymond" για την φιλοσοφία του hacking και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας. Είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά και ωραία γραμμένο.

Έχει τύχει να διαβάσω το άρθρο, όντως πολύ καλό!
Γενικά ο ESR σχετίζεται άμεσα με το όλο "κίνημα" (ας το πω κίνημα) του ελεύθερου λογισμικού / λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Περί αυτού (ελεύθερου λογισμικού), μπορείς να δεις ένα κατατοπιστικό documentary, το Revolution OS. Είναι αρκετά παλιό (2001 αν θυμάμαι καλά), αλλά εξηγεί το πως ξεκίνησαν όλα, πως εξελίχθηκαν, ποιοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο κλπ.