Δημοσιεύτηκε: 13 Ιαν 2014, 15:40
Ilias95 έγραψε:Δεν ξέρω για τις τωρινές εκδόσεις αλλά οι παλιότερες μου φάνηκαν πιο βαριές από οποιοδήποτε DE που είχα δοκιμάσει. Μπορεί να εννοεί αρκετά βαρύ σε σχέση με τις υπόλοιπες επιλογές που παρουσιάζει.
Δεν ξέρω τι εννοεί, πάντως η δήλωση «αρκετά βαρύ» είναι άποψη. Τίποτε περισσότερο. Κι εγώ έχω δοκιμάσει διάφορα DEs και αν μετρήσουμε την βαρύτητα με την κατανάλωση φυσικής μνήμης (RAM) , τότε κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία με το KDE και το GNOME. (περί τα 400-500ΜΒ - default εφαρμογές εκκίνησης, στην ίδια διανομή). Αν και όλη η άποψη περί heavy/light γραφικού περιβάλλοντος αμφισβητείται από κάποιους προγραμματιστές.
Ilias95 έγραψε:Δεν έχω ιδέα γι' αυτό και γενικώς δεν έχω ιδέα από Mint. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις/διαψεύσεις;
Οι based διανομές εξαρτώνται πάντα από τα αποθετήρια της μητρικής διανομής. Ακόμη και αν έχουν δημιουργήσει δικά τους αποθετήρια και κάνουν port διάφορα πακέτα όποτε εκείνες θέλουν, ακόμη και αν αναπτύσσουν κάποια δικά τους πακέτα.
Για το Mint συγκεκριμένα ξέρω πως στο sources.list του περιέχει κανονικά τα αποθετήρια του Ubuntu (αυτολεξεί που λένε) και επίσης κάποιο δικό του. Στο δικό του αναπτύσσει τα δικά του πακέτα.
Ilias95 έγραψε:Το νόημα με τα wiki όμως...
Ναι, νομίζω το γνωρίζω το νόημα με τα wiki. Απλά δεν συμμετέχω στο συγκεκριμένο project. Αξιόλογη προσπάθεια πάντως, αν και η γνώμη μου είναι πως από wiki pages πρέπει να λείπουν οποιουδήποτε είδους γνώμες και η γραφή να είναι όσο γίνεται πιο αντικειμενική. Η σωστή πληροφορία πρέπει αν παίζει τον πρωταρχικό (ίσως και τον μοναδικό) ρόλο και όχι η γνώμη ή η εμπειρία του συντάκτη. (δεν είναι blog).