Δημοσιεύτηκε: 23 Ιαν 2014, 23:04
από eliasps
Συμφωνώ με τον Φίλιππο.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος περιβάλλον. Είναι υποκειμενικό και σχετικό με το τι ψάχνει και τι ζητάει ο καθένας.
Αρκεί να αναρωτηθεί κανείς τι προσφέρει ένα γραφικό περιβάλλον που δεν το προσφέρει κάποιο άλλο; Τίποτα.
Όλα έχουν τα ίδια στοιχεία και στοχεύουν σε γενική χρήση από όλες τις κατηγορίες χρηστών.
Η κατανάλωση πόρων είναι πάνω κάτω ίδια σε περιβάλλοντα με ίδιες λειτουργίες (βλέπε GNOME Shell, Unity, KDE Plasma Workspaces) και σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, κανένα δεν είναι βαρύ πάντα σχετικά με την τεχνολογία του σήμερα.
Από άποψη εμφάνισης, όλα είναι κομψά και με παραμετροποίηση μπορούν να προσαρμοστούν ακόμα και σε ατομικό επίπεδο για τις ανάγκες του καθενός. Το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε στο Linux πριν καν το εγκαταστήσω, ήταν όταν στην πρώτη μου αναζήτηση με τον όρο "Linux", είδα εικόνες από desktops όπου καμία δεν ήταν ίδια με την άλλη. Αν κάποιος με ρωτούσε σήμερα «Τι με εντυπωσιάζει στο Linux περισσότερο από όλα», η απάντηση είναι ακόμα αυτή, «οι τεράστιες διαφορές που βλέπω από desktop σε desktop», γιατί κανένα δεν ίδιο με ένα άλλο.
Οι συγκρίσεις δεν έχουν νόημα, μιας και λίγοι είναι οι χρήστες που χρησιμοποιούν τα περιβάλλοντα με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Πολλοί αλλάζουν θέματα, στοιχεία, θέσεις των στοιχείων και γενικότερα έχουν προσαρμόσει το περιβάλλον που έχουν εγκαταστήσει στα δικά τους μέτρα. Εγώ αυτό που έχω στον υπολογιστή μου αυτή τη στιγμή, ελάχιστα θυμίζει το GNOME Shell όπως είναι στην αρχική του κατάσταση.

Off topic:
xXx έγραψε:Έτσι λοιπόν “ανάγκα δει” και μετά από αρκετό καιρό χρήσης του twm ως μοναδικό γραφικό περιβάλλον εργασίας

twm... Τι κακή ανάμνηση μου ξύπνησες! Πριν εγκαταστήσω για πρώτη φορά Ubuntu στον υπολογιστή και μετά από αποτυχημένη προσπάθεια εγκατάστασης (η πρώτη επαφή μου με το Linux) του Debian 4.0 "Etch" (τότε stable), χρησιμοποιούσα για λίγο καιρό το twm στο cygwin υπό το Windows XP. Μέχρι που για να κάνω ακόμα και τις πιο απλές ενέργειες μου έπαιρνε αδικαιολόγητα αρκετό χρόνο και μου έφερνε πονοκεφάλους.