Δημοσιεύτηκε: 10 Φεβ 2014, 13:51
Δεν είναι πρόβλημα του Linux, είναι φαινόμενο που παρουσιάζεται σε χιλιάδες περιπτώσεις.
Ειδική/τεχνική ορολογία υπάρχει σχεδόν παντού, δεν βλέπω το λόγο να μην υπάρχει στο Linux/Unix.
Δεν έχω δει κάποιον να παραπονιέται στον γιατρό του για το ότι αυτός μιλάει χρησιμοποιώντας ιατρική ορολογία (ειδικά αν έχει βρει κάτι).
Δεν έχω δει κάποιον να παραπονιέται στον μηχανικό αυτοκινήτων του για το ότι αυτός μιλάει χρησιμοποιώντας τεχνική ορολογία (ειδικά αν κάτι πρέπει να φτιαχτεί).
Δεν έχω δει κάποιον να παραπονιέται στον μηχανολόγο/μηχανικό του για το ότι αυτός περιγράφει μια μελέτη χρησιμοποιώντας σχετική ορολογία.
Αντιθέτως, οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν «τι πάει να πει ο ποιητής» πιο μετά.
Στο Linux όμως, αυτό συμβαίνει συχνότατα:
Να το κάνω μεταφορά σε ένα από τα πιο πάνω;

Απλά πράγματα είναι:
Ειδική/τεχνική ορολογία υπάρχει σχεδόν παντού, δεν βλέπω το λόγο να μην υπάρχει στο Linux/Unix.
Δεν έχω δει κάποιον να παραπονιέται στον γιατρό του για το ότι αυτός μιλάει χρησιμοποιώντας ιατρική ορολογία (ειδικά αν έχει βρει κάτι).
Δεν έχω δει κάποιον να παραπονιέται στον μηχανικό αυτοκινήτων του για το ότι αυτός μιλάει χρησιμοποιώντας τεχνική ορολογία (ειδικά αν κάτι πρέπει να φτιαχτεί).
Δεν έχω δει κάποιον να παραπονιέται στον μηχανολόγο/μηχανικό του για το ότι αυτός περιγράφει μια μελέτη χρησιμοποιώντας σχετική ορολογία.
Αντιθέτως, οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν «τι πάει να πει ο ποιητής» πιο μετά.
Στο Linux όμως, αυτό συμβαίνει συχνότατα:
έγραψε:Καλημέρα λινουξαράδες μου. Έχω το «τάδε» πρόβλημα και θέλω να με βοηθήσετε να το λύσω (σσ: εννοείται χωρίς πληρωμή) αλλά δεν ξέρω από υπολογιστές οπότε μη χρησιμοποιήσετε την ειδική ορολογία, αλλά προσαρμόστε την ώστε να καταλαβαίνω τι γράφετε.
Να το κάνω μεταφορά σε ένα από τα πιο πάνω;
Πως το βλέπετε, θα δουλέψει;έγραψε:Καλημέρα γιατράρα μου. Έχω το «τάδε» πρόβλημα και θέλω να με βοηθήσεις να το λύσω (σσ: εννοείται χωρίς πληρωμή) αλλά δεν ξέρω από ιατρική οπότε μη χρησιμοποιήσεις την ειδική ορολογία, αλλά προσάρμοσέ την ώστε να καταλαβαίνω τι μου λες.

Απλά πράγματα είναι:
- Κανείς δεν μπορεί να κάνει τα πάντα και κανείς δεν ξέρει τα πάντα
- Κανείς δεν γεννήθηκε γνώστης. Όλοι ως αρχάριοι ξεκίνησαν. Το ότι κάποιοι απέκτησαν γνώσεις στην πορεία, σημαίνει πως οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να το κάνει επίσης αν θέλει.
- Το ότι κάποιος δεν έχει χρόνο / δεν έχει όρεξη / δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώσεις για να συντηρήσει το σύστημά του, είναι απόλυτα σεβαστό. Κι εγώ βαριέμαι να συντηρήσω το αυτοκίνητό μου (αν και κατά μεγάλο μέρος έχω τις γνώσεις). Γι αυτό πληρώνω το συνεργείο. Και δεν έχω την απαίτηση να είναι ένας μάστορας πάνω από το κεφάλι μου να μου λέει «βίδωσε εδώ» και «ξεβίδωσε εκεί».
- Αν δεν έχω/θέλω να πληρώσω, παίρνω ό,τι βοήθεια μου δίνει κάποιος δωρεάν, δεν γκρινιάζω επειδή προσπαθεί να με μάθει πως να φτιάχνω κάτι αντί να είναι πάνω από το κεφάλι μου και να μου λέει «βίδωσε εδώ» και «ξεβίδωσε εκεί».