Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβ 2014, 14:18
eliasps έγραψε:Εγώ πάντως διαφωνώ κάθετα με την άποψη «Αν δεν έχεις όρεξη να μάθεις, μείνε στα Windows»
Υπάρχουν δύο τρόποι να ερμηνεύσεις την πρόταση αυτή.
Ο πρώτος είναι το αντίστοιχο του «άμα δεν θέλεις να μάθεις να μαγειρεύεις γιουβαρλάκια, μη σώσεις και τα φας ποτέ. Σιγά μην κάτσω να σου τα μαγειρέψω εγώ». Εκ πρώτης όψεως φαίνεται αγενέστατο (και ίσως είναι), από την άλλη όμως το ότι κάποιος είχε τη διάθεση να μάθει να το κάνει, δεν τον υποχρεώνει κιόλας να μαγειρεύει για ένα σωρό κόσμο που δεν ξέρει. Συνήθως θα το κάνει για την οικογένεια και τους ανθρώπους του πολύ κοντινού του περιβάλλοντος.
Και πάλι όμως, αν δεν τους αρέσουν όπως τα φτιάχνει, δεν είναι υποχρεωμένος να τα φτιάξει αλλιώς.
Ο δεύτερος είναι το αντίστοιχο του «άμα δεν θέλεις να μάθεις να μαγειρεύεις γιουβαρλάκια, υπάρχουν και τα εστιατόρια».
Τα δικά μου προβλήματα δεν είναι δικά σου και αυτό ισχύει γενικότερα. Για παράδειγμα, το ότι για να μαγειρέψω γιουβαρλάκια θέλει μια περίπλοκη διαδικασία που δεν την ξέρω, μπορεί για εμένα να είναι πρόβλημα, αλλά πρέπει να καταλάβω πως είναι δικό μου πρόβλημα και όχι δικό σου, οπότε εγώ είμαι αυτός που πρέπει να κυνηγήσει τη λύση του, όχι εσύ.
Η λύση, μπορεί να είναι μια από τις παρακάτω, βαλμένες με σειρά διευκόλυνσης:
- Να σε πείσω να κάνεις εσύ τη διαδικασία (να μου υπαγορεύεις τη λίστα των υλικών και τη συνταγή βήμα βήμα) κι εγώ «να βάλω τα χέρια» (να ρίχνω πράγματα στην κατσαρόλα). Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται στο φόρουμ. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω ακριβώς το ίδιο μιας και δεν υπάρχει λόγος να θυμάμαι τι έκανα την προηγούμενη φορά, υπάρχεις εσύ.
- Να σε ρωτήσω πως μπορώ να μάθω τη διαδικασία, να με κατευθύνεις, να μου λύσεις 2-3 απορίες και να φτιάξω τα γιουβαρλάκια μου. Το ιδανικό σενάριο, μιας και υπάρχει πιθανότητα αφού μάθω τη συνταγή, να την βελτιώσω σε ένα σημείο και να σου δώσω και ένα tip αργότερα. Στο φόρουμ συμβαίνει σπάνια.
- Να απορρίψω την ιδέα των γιουβαρλακίων και να φτιάξω σουτζουκάκια που τα ξέρω και τα φτιάχνω χρόνια (ή που βρίσκω άλλον να μου τα φτιάχνει τέλος πάντων). Πιθανώς έπειτα να κατηγορήσω κι εσένα που δεν έκατσες να μου μαγειρέψεις. Επίσης συχνό στο φόρουμ.
- Να πάω σε ένα εστιατόριο, να παραγγείλω μια μερίδα γιουβαρλάκια και να τα ευχαριστηθώ. Ούτε μαγείρεμα, ούτε πλύσιμο πιάτων, ούτε τίποτα. Πασάς στα Γιάννενα που λένε. Περίπτωση εκτός φόρουμ.
Off topic:
dim459 έγραψε:Έτσι λοιπόν λόγω της επιτυχέστατης πλύσης εγκεφάλου εκ μέρους της apple, εγώ κονόμησα τζάμπα καινούριο xperia j.
Ωραίος!! ουδέν κακό αμιγές καλού (ή ήταν ανάποδα;)
Αλλά με τέτοιο δολοπλόκο σχέδιο, μάλλον καλά κάνει και σε κάνει follow η εφορία
madvinegar έγραψε:Βρε εκμεταλλευτή! Στη γυναικα και την κόρη σου κάνεις τέτοια χουνέρια??? Δεν παιζεσαι! χαχαχαχα![]()
![]()
![]()
Τς τς τς... μικρές κερδισμένες μάχες σε έναν εξ' ορισμού χαμένο πόλεμο... άστον βρε να το χαρεί.