Δημοσιεύτηκε: 13 Φεβ 2014, 10:53
eliasps έγραψε:
Κάποιος θα χρησιμοποιήσει Linux για έναν από δύο και μόνο λόγους (ή και για τους δύο μαζί):
- Οι προσωπικές του απόψεις περί λογισμικού και ελευθερίας αυτού ταυτίζονται με την φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού.
- Θεωρεί και βλέπει εμπειρικά πως στο Linux κάνει πιο αποτελεσματικά και καλύτερα τις ενέργειες που θέλει να κάνει με τον υπολογιστή του, οπότε θα το χρησιμοποιήσει για πρακτικούς λόγους (και δεν είναι απαραίτητο να δίνει δεκάρα για την φιλοσοφία).
και τα δυο ισχύουν στην περίπτωσή μου αλλά ο κυριότερος λόγος που δεν χρησιμοποιώ πλέον καθόλου windows είναι ο τρίτος. Η συνήθεια. Χρησιμοποιώντας αρκετά χρόνια λίνουξ ως κύριο λειτουργικό η αλλαγή σε windows απλά μού είναι εξαιρετικά δυσάρεστη.
Όσο για το άρθρο και τις παρομοιώσεις, η παρομοίωση που εγώ θα έκανα είναι σαν κάποιος να προτείνει την αλλαγή τών αραβικών αριθμών που χρησιμοποιούμε στούς λατινικούς. Τα χαρακτηριστικά τής DOS ανήκουν αποκλειστικά σε μια εποχή τών 16 μπιτ (όπου ήθελες και διάκριση .COM εκτελέσιμων με ανάγκη 2^16 bit ram και .EXE με πρόσβαση σε όλα τα τμήματα (συνολικά 640k) αλλά με χαμηλότερες επιδόσεις και ήθελες ο υπολογιστής να τρέχει μόνο από εύκαμπτους δίσκους καθώς συχνά δεν υπήρχε καν σκληρός). Σε μια εποχή τών 32 μπιτ και 64 μπιτ, που οι εύκαμπτοι δίσκοι έχουν ουσιαστικά εξαφανιστεί όλα αυτά είναι εντελώς παρωχημένα και το C: είναι μονάχα ένα απολίθωμα στον χρόνο. Αντιθέτως το unix σε τέσσερεις δεκαετίες είναι μια ζωντανή γλώσσα.
για περισσότερα http://www.catb.org/esr/writings/taoup/