Δημοσιεύτηκε: 13 Φεβ 2014, 11:36
από eliasps
lucinos έγραψε:και τα δυο ισχύουν στην περίπτωσή μου αλλά ο κυριότερος λόγος που δεν χρησιμοποιώ πλέον καθόλου windows είναι ο τρίτος. Η συνήθεια. Χρησιμοποιώντας αρκετά χρόνια λίνουξ ως κύριο λειτουργικό η αλλαγή σε windows απλά μού είναι εξαιρετικά δυσάρεστη.

Συμφωνώ για το θέμα της συνήθειας, αλλά αφού έχεις εξετάσει και τα δύο συστήματα και βρίσκεις ότι οι δύο πρώτοι λόγοι ισχύουν, ο παράγοντας της συνήθειας δεν είναι καθοριστικός.
Αντίθετα, από Windows σε Linux ο παράγοντας της συνήθειας είναι που θα έχει τον καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση. Και ουσιαστικά αυτό:
lucinos έγραψε:Χρησιμοποιώντας αρκετά χρόνια λίνουξ ως κύριο λειτουργικό η αλλαγή σε windows απλά μού είναι εξαιρετικά δυσάρεστη.

Με αλλαγή θέσης των έντονων λέξεων είναι αυτό που θα αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι χρήστες.

Όπως ήδη είπα, και εγώ διαφωνώ με την απλοποίηση της γλώσσας των UNIX, δεν χρειάζεται αρκετό κόπο για να την μάθεις σε βασικό επίπεδο, απλά να υιοθετήσεις τη λογική και να καταλάβεις τι ρόλο παίζουν τα στοιχεία μίας εντολής, π.χ.:
    sudo apt-get update
Αφού προηγουμένως έχεις μάθει τι είναι τα αποθετήρια και γιατί υπάρχουν.
Ή όταν βλέπεις το:
    /home/$USER/Videos
Να γνωρίζεις λίγα πράγματα για την ιεραρχία του συστήματος αρχείων και χρηστών στο UNIX.

lucinos έγραψε:για περισσότερα http://www.catb.org/esr/writings/taoup/

Έχω το βιβλίο, αλλά ακόμα να το διαβάσω.