Δημοσιεύτηκε: 13 Φεβ 2014, 16:53
eliasps έγραψε:
Μόνο και μόνο το γεγονός ότι αναφέρεσαι στο DOS, αποδεικνύει πως δεν ήσουν μέσος χρήστης Windows ή τεχνολογίας γενικότερα, οπότε ξανά ο παράγοντας της συνήθειας δεν παίζει σημαντικό ρόλο.
Διαφωνώ! Αν ήταν έτσι (να μην παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο η συνήθεια στούς «ανώτερους» χρήστες), τότε η υιοθέτηση τού λίνουξ θα ήταν πολύ διαφορετικό ζήτημα. Αντιθέτως αυτό που βλέπω είναι ότι εξαρτάται από την διάθεση πειραματισμού (και όχι από τις γνώσεις) ή από το τι θα πάρουν έτοιμο. Για παράδειγμα ο ξάδερφός μου έχει εγκαταστήσει mint στον θείο μου, και ο θείος μου απλά το χρησιμοποιεί και δεν έχει ιδέα τι λειτουργικό είναι αυτό.
Επίσης θυμάμαι ότι με τσάντιζε το γεγονός ότι όλοι υπέθεταν ότι ήξερα καλύτερα windows από αυτούς σε μια εποχή που δεν τα είχα χρησιμοποιήσει ποτέ.
έγραψε:
Όσον αφορά την πολυπλοκότητα των Windows, το σύστημα ιεραρχίας που έχουν οι φάκελοι, το cmd κ.α. θα συμφωνήσω απόλυτα. Είναι όντως μπερδεμένο. Το γεγονός ότι αυτό δεν απασχολεί τους χρήστες του Windows δεν δείχνει συμπεράσματα για τους χρήστες όπως γράφεις, αλλά για τα ίδια τα λειτουργικά και τη φιλοσοφία τους.
όχι. τα συμπεράσματα βγαίνουν γενικότερα για το πόσο μπορεί να είναι τελικά αδιάφορες οι τεχνικές λεπτομέρειες για τούς τελικούς χρήστες. Δεν είναι θέμα windows vs λίνουξ.
έγραψε:
Και αυτά τα τρία δεν έχουν μπει καν στο Top10 των αγαπημένων μου. Και στις τρεις περιπτώσεις μιλάμε για έξυπνα άτομα, οπότε γιατί κολλάνε;
Εγώ δεν έχω κάποια εξήγηση, είναι η δύναμη της συνήθειας μάλλον ή κάποιου είδους αβεβαιότητα για κάτι το οποίο δεν είναι οικείο, ακόμα και ως γραφικό περιβάλλον.
πιστεύω ότι το σημαντικό είναι να έχει κάποιος την διάθεση εξερεύνησης. Πράγμα που δυστυχώς αποθαρρύνεται και παρεμποδίζεται στα σχολεία (τουλάχιστον αυτή ήταν η προσωπική μου εμπειρία)