Δημοσιεύτηκε: 24 Φεβ 2014, 11:54
από madvinegar
fkol k4 έγραψε:
madvinegar έγραψε:Πολυ καλή διανομή. Γρηγορη, πλήρης, ομορφη και semi rolling.
Τα λεω και στον learner και δεν με πιστευει... :P

Δεν είναι ότι δεν σε πιστεύει. Μια χαρά είναι το LMDE, αλλά μερικές φορές ο κόσμος υπερβάλλει.
Το «πλήρης» για παράδειγμα, τι σημαίνει; Απλά, το ότι έχει προεγκαταστημένο flash, codecs, τις γραμματοσειρές της Microsoft και τον VLC. Βασικά, όλα αυτά είναι παράνομο να τα διαθέτεις και αν αυτό το έκανε η Canonical ή to Debian, θα υπήρχε κόσμος που πιθανότατα θα έμπλεκε πολύ άσχημα.
Το ότι η Adobe, η Fluendo και η Microsoft δεν ασχολούνται με το LMDE που το χρησιμοποιεί μια χούφτα ανθρώπων ή με την κάθε μικροδιανομή, δεν σημαίνει πως θα τη χάριζαν και στην Canonical,το Debian, τη Fedora, το openSUSE και το Arch.

Πλήρης σημαινει οτι εχει ένα κάρο προγραμματα προεγκατεστημενα μεσα, μαζί και σουίτα γραφείου και δεν χρειάζεται να εγκαταστησεις σχεδόν τίποτα μετα την εγκατασταση της. (Αντιθετα πχ με το Lubuntu) Δεν αναφερομαι στα codecs αφου και στο ubuntu τα εγκαθιστάς μετά. Το αν θα μπουνε απο πριν ή μετά, δεν νομιζω οτι ειναι κατι που απασχολεί τον χρήστη που ούτως ή αλλως θα τα βάλει. Πιο πολύ ενδιαφέρει τις εταιρίες μη βρουνε μπελά.

Πάντως οταν λεω κατι το εχω δοκιμάσει πρώτα. Ειχα στο γραφείο 2 παλιους desktops και εχω ακομα 2 παλια λαπτοπ. Τα είχα σκισει στις δοκιμές διανομών για να βρω με τί θα δουλευανε καλύτερα. Μετά λοιπόν απο 300 διανομές, κατεληξα στο LMDE με mate.
Πλήρες (για το λογο που εξηγω πιο πανω).
Γρηγορο (λογω debian βασης οι πόροι που καταναλωνει ειναι πολύ λίγοι συγκριτικά με ubuntu based διανομες).
Ομορφο (Το mint έχει μια κομψότητα (elegance)).
Λειτουργικό (παταει πανω σε ενα desktop που ο περισότερος κοσμος γνωρίζει με την μπαρα κατω, το μενού κτλπ).
Semi-rolling (έρχονται τα UPs)

Ειχα βρει διανομές που ειχαν καποια απο τα παραπανω, αλλα οχι ολα μαζι.
Το μονο κακό που βρίσκω ειναι πως ίσως θέλει λιγο παραπανω γνωση (όχι κατι ιδιαιτερο). Πχ στο LMDE mate, πρεπει να αλλαξεις γλωσσα χειροκίνητα στο συστημα (reconfigure locales) απο τερματικο. Οχι κατι δυσκολο, αλλα μπορει ενας αρχάριος να εκανε παραπονα. Στην cinnamon εκδοση νομιζω εχει κανονικά gui για να το κανεις.

Τεσπα, την άποψη μου λεω. Τον learner τον ανεφερα πιο πολυ επειδη ξέρω θα μου την "πεί" που εχω ζαλίσει το φόρουμ με το LMDE... :P :)