Δημοσιεύτηκε: 24 Φεβ 2014, 12:52
madvinegar έγραψε:1ον (για τα 4,4gb) πιστευω ειναι αλλο μια διανομή να είναι πλήρης (δλδ να εχει τα περισσοτερα "απαραίτητα" προγραμματα προεγκατεστημενα), και άλλο να έχει μέσα ό,τι υπάρχει από προγραμματα που δεν προκειται να χρησιμοποιησεις ποτέ και απλα σου τρωνε χωρο. Πρεπει δλδ να υπαρχει μια ισορροπία.
Δεν διαφωνώ, εγώ έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιώ αυστηρά netinstall και ένα script εγκατάστασης. Τα DVD έχουν το νόημα να κατεβάσει κάποιος όλα και να μπορέσει να εγκαταστήσει ότι χρειάζεται χωρίς να έχει Internet.
Δεν υπάρχει άλλος που να το φροντίζει αυτό. Κανείς.
madvinegar έγραψε:2ον Το DE και η ομορφιά ειναι υποκειμενική, αλλα θεωρω πως "αντικειμενικά"το mint ειναι πιο ευχάριστο και ομορφο απο τo debian. Ειχα δοκιμασει το wheezy μια περιοδο και μου θυμησαν οι γραματοσειρες και τα μενού πιο παλιες εποχες. Τι να πω...
Αντικειμενικά, εγώ έκατσα και έκανα compile ολόκληρο το Cinnamon στο Debian από το Github για να αποφύγω την εμφάνιση του Mint, ενώ θα μπορούσα απλά να προσθέσω τα αποθετήριά του και να το βάλω από το Synaptic.
Είπαμε, αυτά είναι υποκειμενικά.
madvinegar έγραψε:3ον Ξέρεις οτι σέβομαι την αποψη σου και τις γνωσεις σου. Δεν μπορω τεχνικά να εξηγησω τι διαφορά υπάρχει αναμεσα σε Debian και Ubuntu. Αυτο που μπορω να πω ειναι πως μετά απο πολλες δοκιμες, βλέπω και κρίνω πως όταν χρησιμποιώ το Debian (ή LMDE) ο υπολογιστής εχει πολύ καλυτερη αποκριση και ταχύτητα απο όταν χρησιμοποιώ ubuntu based (πχ Lubuntu). Το θεμα ειναι οτι δεν το λεω μονο εγω. Αν το ελεγα μονο εγω, θα σκεφτόμουν μηπως φταιω εγω. Εκτός αν όλοι όσοι το λεμε (μιλαω και για το mint forum κτλπ) έχουμε παθει ομαδική αυθυποβολή και προσπαθουμε να πεισουμε τους εαυτούς μας...![]()
Όσες μετρήσεις δημοσιεύονται για κάθε λειτουργικό, δείχνουν πως η απόδοση εξαρτάται από τρεις παράγοντες και μόνο, ανεξαρτήτως διανομής (από Debian ως Gento):
- Έκδοση πυρήνα.
- Έκδοση GCC και CPP (όσο νεότερη, τόσο καλύτερα).
- Χρησιμοποιούμενο filesystem (xfs, ext4, btrfs).