Δημοσιεύτηκε: 25 Φεβ 2014, 03:57
από Learner
fkol k4 έγραψε:Αντικειμενικά, εγώ έκατσα και έκανα compile ολόκληρο το Cinnamon στο Debian από το Github για να αποφύγω την εμφάνιση του Mint,

:P
Αυτή η πρασινίλα μου την σπάει κι εμένα.

fkol k4 έγραψε:Όσες μετρήσεις δημοσιεύονται για κάθε λειτουργικό, δείχνουν πως η απόδοση εξαρτάται από τρεις παράγοντες και μόνο...

Οι μετρήσεις που δημοσιεύονται, συνήθως, έχουν ως βάση την κατανάλωση μνήμης. Βρήκα αυτό για παράδειγμα, όπου έχει κάτσει και συγκρίνει τα DEs ξεχωριστά. Το phoronix , όπως ξέρουμε δεν είναι η αρχή των πάντων. Οκ, κάνει μετρήσεις, μπορούμε να πούμε πως είναι expert σε αυτές, αλλά δεν υπάρχει μόνον αυτό.

Αντικειμενικά λοιπόν, δεν ξέρω αν φταίει ο κώδικας (ναι μάλλον αυτός φταίει), αλλά το Unity π.χ (ή το KDE) δεν μπορούμε να πούμε ότι καταναλώνει ίδια μνήμη με το mate ή/και το openbox. Αυτό όμως δεν είναι και ο μοναδικός παράγοντας (όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω). Οπότε, το αν ένα περιβάλλον εργασίας είναι ελαφρύτερο, γρηγορότερο, με καλύτερη απόκριση και συμπεριφορά, θα πω ότι είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.
Ωστόσο, εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν διαχωριστεί τα DEs σε δυο κατηγορίες. Ελαφριά και βαριά. Ελπίζω στο μέλλον (ίσως,με του νέους Display Servers) να αλλάξει αυτή η άποψη.