Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2014, 19:37
από Dreamy
Λοιπόν για να κάνω μια ανακεφαλαίωση..

Κατ' αρχήν πέρνω σαν πρώτο δεδομένο ότι δεν θα μπορέσω να αφήσω πάνω τα XP σε κανένα από τα 2 μηχανήματά μου αφού απ' ότι με ενημέρωσαν θα είναι εκτεθειμένα σε διάφορα προβλήματα.. Άρα αν θέλω να χρησιμοποιήσω και windows ταυτόχρονα θα πρέπει να μεταφερθώ στα 7. Αυτό, ως δεύτερο δεδομένο, μπορεί να γίνει μόνο στο desktop που έχω. Όσον αφορά το λάπτοπ, αναγκαστικά θα δοκιμάσω τα PUPPY LINUX, LUBUNTU και XUBUNTU σε πρώτη φάση μέσω Livecd κι αν όλα πάνε καλά θα κάνω πλήρη εγκατάσταση.

Ειδικά για το λάπτοπ και αναφορικά με το portal της Ευρωπαικής Πίστης, μίλησα με το τεχνικό τμήμα και μου είπαν ότι για να τρέξει χρειάζεται ένας Browser + Java. Απ' ότι είδα και με το Java δεν έχω πρόβλημα στο linux. Kαι για browser βρήκα Qupzilla, dillo και Epiphany ως ελαφρύτερους.
Κατάλαβα επίσης ότι καλό θα ήταν να επεκτείνω την μνήμη του για καλύτερα αποτελέσματα στο μέτρο του δυνατού.

Όσον αφορά το desktop κατά πάσα πιθανότητα θα κάνω διπλή εγκατάσταση μιας και ο σκληρός μου είναι 500 gb με Browser ίσως SlimBoat, Webianshell που τρέχουν και στα windows. Στο desk μάλλον θα ξαναχρειαστώ την βοήθειά σας γιατί θα θελήσω να κάνω 3πλό particion και δεν έχω ιδέα πως γίνεται αυτό, μέχρι διπλό έχω κάνει, C: και D: 100gb και 400gb. Θα θελήσω να βάλω τα 7 σε ένα κομμάτι, τα x Linux σε δεύτερο και το τρίτο για υπόλοιπη χρήση.

Όπου δεν τα έχω καταλάβει σωστά, με διορθώνετε. Και δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάζω και να πειραματίζομαι, άσχετα με το ότι δεν έχω τις πολλές γνώσεις. Έχω τόσες που να μπορώ να κάνω την δουλειά μου και είμαι και αυτοδίδακτος σε μεγάλο βαθμό.. Ουσιαστικά βαρέθηκα τις βλακείες με τα windows και ευκαιρία είναι να πάμε σε άλλη γη, σε άλλα μέρη.. :)