Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2014, 23:43
από abramis
"να περιμένεις 1 μήνα που θα βγει η καινούργια LTS (Long Term Support) έκδοση 14.04 του ubuntu. κοιτάς τότε να χεις ελεύθερα 50-60gb ή παραπάνω στα windows xp σου και κάνεις μια ανασυγκρότηση δίσκου μέσα απ' τα xp. φτιάχνεις ένα live-usb/dvd με το ubuntu και τα εγκαθιστάς παράλληλα με τα xp. οδηγός για την τελευταία πρόταση υπάρχει στο φορουμ"
παραπάνω το κομμάτι του τι να κάνεις (απ' αυτα που σου πα σε προηγούμενο ποστ). τα xp κράτα τα όπως είναι. τις μπούρδες που ακούς από αριστερά/δεξιά ότι τελειώνει η υποστήριξη και άρα θα χεις προβλήματα είναι τρίχες. ΠΟΤΕ μου δεν έχω βάλει antivirus ή ενημερώσεις ασφαλείας σε windows, είτε αυτά ήταν τα ME, τα XP και τώρα τα 7αρια. δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. τα δραματοποιούν οι άλλοι γτ είναι απλά άσχετοι, για μένα. με μια ανασυγκρότηση δίσκου μέσα απ' τα XP (Υπολογιστής μου-->δεξί κλικ πάνω στο δίσκο και είναι μια επιλογή) αφού πρώτα εξασφαλίσεις ότι έχει αρκετό χώρο (δλδ πες ότι θες να βάλεις το ubuntu σε 50gb ή σε 150gb, θα κοιτάξεις να χεις χώρο άδειο τόσο τουλάχιστον) και μετά εγκατάσταση των ubuntu σύμφωνα με τον οδηγό που βαλαν σε επόμενα ποστ. ο μόνος "ωραίος" πονοκέφαλος που πρέπει να χεις είναι τι θα διαλέξεις απ' το ubuntu που υπάρχουν (ubuntu τα κλασσικά (με unity δλδ), kubuntu, ubuntu gnome, kubuntu ktlp). μην το ψάχνεις πολύ άμα δεν θες να μπλέξεις.