Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2014, 13:30
από Dreamy
lucinos έγραψε:Τα XP δεν πρέπει να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς μακαρίως. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα διαγράψεις! Το λίνουξ δεν το ενοχλεί αν απλά τα αφήσεις εκεί και το εγκαταστήσεις παράλληλα. Απλά πρέπει να χρησιμοποιείς ως κύριο λειτουργικό το λίνουξ και όχι τα XP. Αλλά μπορείς να τα αφήσεις εκεί ως legacy.

Καλημέρα. Μα και φυσικά θα τα διαγράψω. Ο μοναδικός μου προβληματισμός είναι το τι να εγκαταστήσω και απ' ότι καταλαβαίνω η πιό σίγουρη λύση είναι να παίξω με κάποια livecd διαφορετικών επιλογών, ευχόμενος να βρώ κάποια επιλογή με την οποία να κάνω την δουλειά μου, πάντα για το λάπτοπ μιλώντας. Η αύξηση μνήμης είναι ένα σενάριο που παίζει αν και πιθανώς όχι άμεσα αν μπορέσω να βρω λύση με την υπάρχουσα.

lucinos έγραψε:ελαφριά γραφικά περιβάλλοντα
jwm
openbox
enlightenment
lxde
mate
xfce

αν θέλεις να βουτήξεις στα λίγο πιο δύσκολα θα πρότεινα openbox. αν θέλεις να οπωσδήποτε κάτι πιο εύκολο θα πρότεινα mate. καλές ιδέες για διανομή είναι lubuntu, mint (με mate), crunchbang, sparky, solydx

Όλα τα κοιτάω από τις συμβουλές σας και τις προτάσεις αλλά καταλαβαίνεις ότι αν δεν τα δεις στην πράξη, από ένα βιντεάκι στο youtube ή κάποιες φώτο δεν έχεις και την πιο καλή εικόνα..

lucinos έγραψε:και ο firefox και ο chrome και ο opera μια χαρά θα τρέχουν! Το βαρύ είναι οι διάφορες παπαριές που βάζουν οι σελίδες να τρέχουν και όχι οι ίδιοι οι φυλλομετρητές. Το διαδίκτυο δυστυχώς έχει βαρύνει...

Το ξέρω και επειδή πιθανολογώ ότι δεν μπορώ να αποφύγω τις διάφορες παπαριές όπως είπες, γι αυτό και σκέφτομαι ότι μια λύση είναι να χρησιμοποιήσω κάτι πολύ ελαφρύ μήπως και καταφέρω ..κάποια ισορροπία.

abramis έγραψε:τα xp κράτα τα όπως είναι. τις μπούρδες που ακούς από αριστερά/δεξιά ότι τελειώνει η υποστήριξη και άρα θα χεις προβλήματα είναι τρίχες. ΠΟΤΕ μου δεν έχω βάλει antivirus ή ενημερώσεις ασφαλείας σε windows, είτε αυτά ήταν τα ME, τα XP και τώρα τα 7αρια. δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. τα δραματοποιούν οι άλλοι γτ είναι απλά άσχετοι, για μένα.

χαχαχα Οκ, έχεις μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση.. πολύ πιθανόν και πολύ δίκιο απλά, σε μένα αν μη τι άλλο, η ανασφάλεια από την έλλειψη γνώσεων στο αντικείμενο με κάνειι να ψάχνομαι.. και να ακολουθώ συμβουλές από άλλους που υποτίθεται ξέρουν περισσότερα.