Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2014, 03:15
από Dreamy
Λοιπόν, ..το χάσαμε το κορμί πατριώτη!! Από το μήνυμα του matthew
matthew έγραψε:Ο lucinos σου έδωσε πληροφορίες για κάποια ελαφριά γραφικά περιβάλλοντα, δηλαδή περιβάλλοντα που δεν απαιτούν μεγάλη ποσότητα πόρων χρήσης από το μηχάνημα (ram & επεξεργαστική ισχύ). Από 'κει & πέρα.. /..Το gnu/linux γενικά διακρίνεται από την μεγάλη ποικιλία & ευελιξία που το χαρακτηρίζει ως λειτουργικό σύστημα.
και μετά και σε συνδιασμό με το ότι πριν από λίγο είχα την πρώτη μου επαφή με το linux γενικώτερα μέσω του Precise Puppy 5.7.1 από το πρώτο μου Livecd που έφτιαξα, έχω να πω ότι ..πολύ δύσκολα τα πράγματα!!!

Για να μη σας κουράζω με πολλά λόγια, η κατάσταση έχει ως εξής: Οι γνώσεις μου δεν επαρκούν σχεδόν καθόλου για να σετάρω τα Puppy και προφανώς και τα όποια Linux. Πρέπει να γίνουν πολλές ρυθμίσεις, τα κείμενα είναι στα αγγλικά και αρκετές φορές χρησιμοποιούνται όροι που δεν γνωρίζω τι σημαίνουν, ..όπως και στο μήνυμα του matthew. Μέχρι και πριν λίγες μέρες δεν ήξερα καν τι σημαίνει ..διανομή ή περιβάλλον εργασίας. Πόσο μάλλον να καταλαβαίνω τι σημαίνει KDE και XFCE κλπ.. Πολλά κομμάτια από τα μηνύματά σας που χρησιμοποιείτε ορολογίες μου φαίνονται σαν να διαβάζω ..κινέζικα.
Η πρώτη μου επαφή ήταν ..απογοητευτική λόγω έλλειψης απαιτούμενων γνώσεων. Δεν ξέρω αν φταίει η εξοικίωση με τα Windows και το ότι όλα είναι prefixd ή έστω κάνεις λιγότερες ρυθμίσεις, κάτι πολύ βολικό για το επίπεδο γνώσεων χρηστών σαν και μένα. Πχ, έχω κάνει φορμάτ και τους δύο υπολογιστές μου μόνος, αρκετές φορές κι έχω εγκαταστήσει τα XP σε διάφορες σπασμένες βερσιόν και δεν πελάγωσα ποτέ.. Η εικόνα που σχημάτισα είναι ότι για να έχεις Linux πρέπει να έχεις γνώσεις από κάποιο επίπεδο και πάνω, πιο πάνω από το δικό μου..
Ήξερα ότι το linux είναι διαφορετικά από τα Windows ως λειτουργικά αλλά άλλο αυτό και άλλο οι γνώσεις που χρειάζονται για να τα φτιάξεις σε πλήρη λειτουργία. Και εννοείται αναφέρομαι σε αυτές που χρειάζονται για τις μαμαδίστικες εφαρμογές/προγράμματα που περιέχονται στο livecd.. χαχαχαχα Το μόνο που κατάφερα να φτιάξω με την μία ήταν οι ρυθμίσεις γλώσσας και η ώρα GMT.. Μετά το χάος.. :)

Τελειώνοντας, θα μου επιτρέψετε, με όλο το θάρρος και τον σεβασμό ειδικά σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω προσωπικά και που θέλουν να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους, να κάνω μια παρατήρηση/δώσω μια ..συμβουλή. Πολλές φορές, τις περισσότερες θα έλεγα, όταν γνωρίζουμε κάτι καλά (όπως προφανώς εσείς το linux) παρασυρόμαστε από την εξοικίωση με τις γνώσεις μας και δίνουμε συμβουλές όταν μας ζητηθούν με "δεδομένο" ότι αυτός που τις ζήτησε μιλάει την ίδια γλώσσα με μας, κάτι που πολλές φορές δεν ισχύει όπως και τώρα.. Για να δώσω και μια δόση χιούμορ, είμαι σε μια ηλικία για το linux που δεν έχω ακόμη δόντια και μπορώ να καταπιώ μόνο Bebelac και μου σερβίρουν μπριζόλα σταβλίσια..!! :D