Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2014, 03:58
Dreamy έγραψε:πριν από λίγο είχα την πρώτη μου επαφή με το linux γενικώτερα μέσω του Precise Puppy 5.7.1 από το πρώτο μου Livecd που έφτιαξα, έχω να πω ότι ..πολύ δύσκολα τα πράγματα!!!
Το ότι η πρώτη σου επαφή με το Linux είναι με το Puppy, ισοδυναμεί με το η πρώτη σου επαφή με το Rock να είναι... οι Slayer!!
Κι εγώ θα χανόμουν. Αυτό είναι το νόημα του «ελαφρού περιβάλλοντος εργασίας», ότι τα φτιάχνεις όλα μόνος σου.
Χάθηκε να φτιάξεις ένα CD με ένα απλό Ubuntu;
Για τα υπόλοιπα:
Το θέμα με τη χρήση της ορολογίας έχει συζητηθεί και στο φόρουμ. Τα προβλήματα είναι μεταξύ άλλων τα εξής:
- Η ορολογία υπάρχει σε κάθε χώρο γιατί διευκολύνει τη συνεννόηση. Όταν λοιπόν μπαίνεις στον χώρο αυτό, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να την συνηθίσεις έτσι κι αλλιώς.
Και τo Windows έχει τη δική του ορολογία (registry, defrag, antivirus, DirectX, C:, D:) η οποία είναι εξίσου δύσκολη, απλά την έχεις συνηθίσει πια και δεν το καταλαβαίνεις. - Αν σε ένα ποστ απάντησης κάποιος χρησιμοποιώντας τη λέξη της ορολογίας γράψει και ένα επεξηγηματικό κείμενο, τότε το ποστ θα γίνει τεράστιο και θα διαβάζεται πολύ δύσκολα, στην ουσία θα βοηθήσει ακόμα λιγότερο. Κανένας δεν θα διαβάσει έναν τοίχο κειμένου και με το δίκιο του. Ούτε εγώ θα το διάβαζα.
- Επειδή αυτοί που απαντούν σε ερωτήσεις είναι σταθερά 10-20 άτομα, αν κάθε φορά που θα απαντούν θα πρέπει να περιγράφουν τον όρο που χρησιμοποιούν, τους βλέπω στο Δαφνί.
Διάβασε μια απάντηση, αν δεν καταλαβαίνει κάποιον όρο κοίταξε στο γλωσσάρι για μια περίληψη, κοίταξε στους οδηγούς του forum για περισσότερα (υπάρχουν τα πάντα εκεί), ψάξε στο google για κανένα άρθρο κτλ.
Επίσης πολλά μέλη στις υπογραφές τους έχουν συνδέσμους για πληροφορίες ή ένα εικονίδιο
Τσέκαρε και αυτά, πολλές φορές θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες.