Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2014, 01:56
Ναι.Dreamy έγραψε:Έχω 2 gb Ram και 500 gb σκληρό δίσκο. Αποφάσισα να σβήσω τα πάντα και να κάνω εγκατάσταση το ubuntu. Μετά θα χρησιμοποιήσω το Virtual Box για να έχω και τα Win 7.
Eρώτηση 1η. Υπάρχει κάτι λάθος σε αυτή την απόφαση..??
Υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί.Dreamy έγραψε:Ερώτηση 2η. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κανονικά τα Win 7 μέσω του VΒ ή υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί..??
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος έτσι κι αλλιώς.Dreamy έγραψε:Ερώτηση 3η. Θα κάνω partition στον σκληρό, πάντα κάνω, νομίζω ότι είναι ασφαλέστερο.
Δεν υπάρχει C και D στο Linux. Διάβασε το παρακάτωDreamy έγραψε:Μέχρι τώρα έκανα 2, C:100gb για το λειτουργικό και D:400gb για αρχεία κλπ . Tώρα πως μου προτείνετε να γίνει το χώρισμα (AN μου προτείνετε) για τα 2 λειτουργικά και για τον D..??
από αυτό το κομμάτι αυτού του οδηγού. Όσα περισσότερα διαβάσεις από αυτό, τόσο καλύτερα.fkol k4 έγραψε:Το Linux ονομάζει τους σύγχρονους δίσκους με έναν κωδικό της μορφής /dev/sdΧΧ, όπου το πρώτο X είναι ένα γράμμα του λατινικού αλφαβήτου (a, b, c...) και εκφράζει τον αριθμό προτεραιότητας του φυσικού δίσκου και το δεύτερο X είναι αριθμός (1, 2, 3...) και εκφράζει τον αύξοντα αριθμό της κατάτμησης.
Διαμέριση δεν μπορείς να κάνεις από Win, το windows δεν ξέρει να κάνει Linux partitions.
Δες το βίντεο στην 1η σελίδα του θέματος.
Καλώδιο για ίντερνετ μόνο.Dreamy έγραψε:Ερώτηση 4η. Όταν θα κάνω το φορμάτ στον υπολογιστή και ξεκινήσω την εγκατάσταση του Ubuntu, τι πρέπει να έχω δίπλα μου για μετά..?? Υποθέτω τα cd με τα διάφορα drivers..?? ή θα κατεβάσω τους drivers που χρειάζομαι (μήπως αυτοί που έχω δεν είναι συμβατοί με το linux ή άσχετο..??)
DRIVERS ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ. Δεν γίνεται έτσι στο Linux, μόνο ζημιά θα κάνεις.
Όχι, δεν θα χρειαστεί.Dreamy έγραψε:Ερώτηση 5η. Αν το κάνω τώρα το φορμάτ, πριν βγει η καινούργια έκδοση LTS, και βάλω τα 12.04.4, μετά θα πρέπει να ξανακάνω..?? (αν έχω καταλάβει σωστά δεν χρειάζεται)