Δημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2014, 20:46
από dim459
Dreamy έγραψε: Μας πήγε αργάμιση να τελειώσουμε, ίσως και λόγω όχι και τόσο καλής σύνδεσης με το ίντερνετ

Ναι, έχω ξαναγράψει για τη μέτρια wimax σύνδεση με τον ΟΤΕ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η σύζυγος παίζει Farmville και η κόρη βλέπει βιντεάκια, το internet ψιλοσέρνεται.

ΟΚ, επί του θέματος, από το laptop, που έχει προαναφερθεί, ξηλώσαμε εντελώς τα windows. Πριν όμως γίνει αυτό, δεδομένου ότι ο Dreamy το χρησιμοποιεί στην εργασία του, έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι δε θα είχε πρόβλημα σύνδεσης στο portal της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εργάζεται. Κάναμε αρχικώς μια δοκιμή στο παλιό μου desktop που τρέχει 12.04 με lxde, όπου και διαπιστώθηκε ότι καταρχήν έπρεπε να εγκατασταθεί java και συγκεκριμένα η openjdk-7-jre. Μετά την εγκατάστασή της ο firefox ζήτησε την εγκατάσταση και ενεργοποίηση του προσθέτου icedtea-web plugin και αφού έγινε και αυτό οι σελίδες που ήθελε ο Dreamy άνοιγαν πλέον κανονικά.
Κατόπιν τούτων μπουτάραμε το laptop με το cd της 12.04.4, όπου όλα δούλευαν κανονικά, αλλά βεβαίως με το unity σερνόταν (εκ των υστέρων κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον φόρτωνε το 3d, αφού το επέτρεπε η intel κάρτα, μετά την εγκατάσταση όταν κάποια στιγμή δοκίμασα το 2d τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα).
Φτιάξαμε τρία partitions για / , /home και swap και προχωρήσαμε στην εγκατάσταση.
Ούτως ή άλλως για lubuntu πηγαίναμε με 512 μνήμη, οπότε περάσαμε το lubuntu-desktop και όντως με εξέπληξε ευχάριστα, διότι το σύστημα ήταν ιδιαίτερα αποκρίσιμο, ίσως περισσότερο απ' ότι έχω δει σε άλλα pc με μνήμη 512. Τρέχοντας και το system monitor έδειχνε χρήση μνήμης γύρω στα 140 mb.
Περάσαμε μερικές εφαρμογές, σετάραμε ολίγον τι και το libreoffice και νομίζω πλέον ότι το λαπτοπάκι για το σκοπό που το θέλει ο Dreamy είναι μια χαρά, μπορεί και να το αφήσει ως έχει με 512 ram.
Πάντως θα ήταν καλό να ανεβάσει τη μνήμη (φαντάζομαι το μοναδικό μικροέξοδο που αξίζει σε ένα παλιό laptop), για να είναι πιο άνετος.

Και βεβαίως το σχετικό κουτσομπολιό, μεταξύ λινουξοκατάστασης και κατανάλωσης σοκολατόπιτας και καφέδων, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο φίλος μας είναι ανήσυχος και φιλομαθής, οπότε διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι θα παραμείνει στα μέρη μας.
Άντε και στο dektop Dreamy...