Δημοσιεύτηκε: 25 Αύγ 2014, 11:18
από madvinegar
Η γνώμη μου ειναι η εξής.

Πας σε ενα φορουμ του ubuntu να ζητησεις βοήθεια και ξεκινάς το ποστ σου λέγοντας "επειδή το ubuntu σαν διανομή είναι ανήθικη, εγώ άλλαξα διανομή". (Και έμμεσα δλδ ψιλο-προσβάλεις όσους χρησιμοποιούν την διανομή ως ανήθικους ή λιγότερο έξυπνους ή απαθείς).
Ε, ειναι πολύ πιθανό θα έλεγα να υπάρξουν αντιδράσεις, όπως και υπήρξαν.

Αν θες να εισαι σωστός και να μην προκαλείς (ανεξάρτητα με το τί πιστευεις για την καθε διανομή και εφόσον ζητάς και βοήθεια μέσα στο ubuntu forum), μπορεις απλά να μπεις και να πεις: "Χρησιμοποιώ mint και θα ηθελα να εγκαταστησω το unity επειδη μου αρεσει ως DE".
Θα υπήρχε καμία αντίδραση? Φυσικά και όχι, και ολοι θα βοηθούσαν (οπως και το επραξαν either way) χωρις κανενα παραπανω σχόλιο.

Οταν λοιπον μπαινεις και ξεκινάς το ποστ σου με αυτον τον τρόπο, θα έλεγα ότι "ξύνεσαι στη μαγκούρα του βοσκού" και ίσως (συνειδητά ή όχι) να θέλεις να προκαλέσεις λίγο ενα flame war.

Και εγω οταν διαβασα το ποστ μπορώ να πω ότι στάθηκα λίγο στο πως ξεκινησε, αλλα δεν εδωσα περαιτέρω βάση γιατι τετοια σχόλια έχουμε ακουσει πολλά, έχουν γινει εκτενείς συζητήσεις και στο φορουμ - και εκτός, και γενικά η αντίληψη "I love to hate Ubuntu" καλά κρατεί τον τελευταίο καιρό. Ε, ο Φίλιππος αντέδρασε διαφορετικά ίσως γιατί ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στο αν έκανε καλά ή οχι, αυτος ξέρει καλύτερα. Εγω θα σταθώ στο ότι είχε δίκιο σε αυτα που είπε, αλλά πραγματικά δεν άξιζε να κάνει φασαρία. Αν ηταν να χαλάμε τη διαθεσή μας και να γινόμαστε κ@λος καθε φορά που εμπαινε καποιος στο σάιτ και κατηγορούσε ubuntu και Canonical, δεν θα κάναμε άλλη δουλειά εδω μέσα... :P
Πολύ ομορφα και ωραία απάντησαν στον OP κάποια άλλα μέλη και τον στριμώξανε/βάλανε στη θέση του αποδεικνύοντας του οτι αυτα που λεει ειναι αβάσιμα ή/και διορθώνονται μεσα σε 2-3 κλικ. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς παραπάνω.

Ούτε εγω ειμαι υπάλληλος της Canonical, ούτε κερδίζω/χάνω κάτι. Αντιθέτως όσο μπορω συνεισφέρω βοηθώντας άλλα μέλη, γράφωντας οδηγους κτλπ. Χρησιμοποιω και ubuntu και mint και elementary και και και. Πάντα ομως κοιταζω να μην προκαλώ, ιδιαίτερα οταν ζητάω και βοήθεια.