Δημοσιεύτηκε: 25 Αύγ 2014, 20:14
από dim459
Κατ' αρχάς θεωρώ ότι κάνουμε πάλι μια πολύ μεγάλη συζήτηση με αφορμή ένα άρθρο σε ένα blog τη δυναμική του οποίου δεν γνωρίζω, ούτε και με απασχολεί ιδιαιτέρως είναι η αλήθεια. Δε με κόφτει καθόλου, ούτε και θα με έκοφτε ακόμα και αν το διάβαζα στο Distrowatch.
Καλό είναι να θυμόμαστε ότι το παρόν είναι ένα φόρουμ κυρίως "τεχνικού" ή "τεχνολογικού" χαρακτήρα και με βάση αυτό του το χαρακτηριστικό θεωρώ ότι λειτουργεί καλά, πράγμα που μάλλον παραδέχεται και ο συντάκτης του επίμαχου κειμένου.
Από εκεί και πέρα, όπως συμβαίνει στα περισσότερα φόρα, υπάρχουν και γενικότερες συζητήσεις και αξιολογήσεις, οι οποίες είναι πιθανό να προκαλέσουν εντάσεις, πράγμα το οποίο βρίσκω λογικό, εφόσον δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντιλήψεις, το ίδιο υπόβαθρο, τον ίδιο τρόπο έκφρασης και γενικώς την ίδια κοσμοθεωρία.
Κάπου εκεί υπεισέρχεται και ο λόγος ύπαρξης της συντονιστικής ομάδας, η οποία κατά την άποψή μου σε γενικές γραμμές λειτουργεί καλά. Διαφοροποιήσεις με τις αποφάσεις της μπορεί να έχουμε κατά καιρούς όλοι, πχ για τα δικά μου γούστα είναι ελαφρώς "του κατηχητικού", αλλά αυτό είναι και πάλι αναμενόμενο με βάση όσα προανέφερα και επιπλέον σταθμίζοντας τα συν και τα πλην το πρόσημο είναι σαφώς θετικό.
Ειλικρινώς δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο πρέπει να ασχολούμαστε με την όποια κριτική, ακόμα και αν τη θεωρούμε κακόβουλη.
Δεν νομίζω ότι είμαστε ακριβώς "συλλογικό όργανο" (έχουμε απλά κάποια χαρακτηριστικά) και ούτε θεωρώ απαραίτητο να πρέπει να επεξεργαζόμαστε το ότι ειπώθηκε σε δημόσια διαβούλευση προς εξαγωγή συμπερασμάτων ή ανακοίνωσης.
Ο καθένας μας μπορεί να λάβει υπ' όψιν του την όποια κριτική ατομικώς και αν τύχει να συμφωνεί με κάποια σημεία της να διαμορφώσει ανάλογα τον τρόπο δράσης του ή αλλιώς να την αγνοήσει.
Δεν παραγνωρίζω βεβαίως την τσατίλα που μπορεί να σου προκαλέσει μια τοποθέτηση, αντιθέτως είμαι μάλλον από τους πιο επιρρεπείς στο να εμπλέκομαι σε διαξιφισμούς, καταστρατηγώντας όλα όσα έγραψα παραπάνω.
Αυτό βεβαίως συμβαίνει διότι δεν κυριαρχεί πάντα η λογική μου έναντι του θυμικού μου, αλλά συνήθως κρίνοντας εκ των υστέρων, όντας πιο αποστασιοποιημένος, συνήθως καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον ασχολήθηκα υπερβολικά.
Έχω κάτσει και έχω διαβάσει μετά από πολύ καιρό τις απαντήσεις μου σε παπαριές εξέχοντος μέλους του φόρουμ (τελικά η λέξη παπαριές είναι η αγαπημένη εμένα και του Φιλίππου, προτείνω να καθιερωθεί ως αποδεκτός όρος αξιολόγησης στο φόρουμ, χααχχαα), για θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος, οι οποίες κάλυπταν σελίδες και θα μπορούσαν τελικά να είναι περιεχόμενο μιας μικρής εργασίας και αναρωτήθηκα αν πραγματικά άξιζε τον χρόνο και τον κόπο...
Δεν έχω καταλήξει σε συγκεκριμένη απάντηση, επειδή όμως τείνω προς την αρνητική, θα συνιστούσα απλά ... ψυχραιμία...