Δημοσιεύτηκε: 06 Ιαν 2015, 20:31
Καλησπέρα ThanosPol, καλωσήρθες στο forum της ελληνικής κοινότητας.
Προσπάθησα να απαντήσω στο ερωτηματολόγιο, η αλήθεια είναι όμως πως μάλλον τα ελληνικά μου δεν είναι επαρκή και μπερδεύτηκα με κάμποσες από τις ερωτήσεις, αν θα είχες την καλοσύνη να αναλύσεις λίγο με απλά λόγια το τι ορίζει η κάθε μία, θα ήταν αρκετά χρήσιμο.
Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα μια διευκρίνηση για τις παρακάτω απορίες:
Προσπάθησα να απαντήσω στο ερωτηματολόγιο, η αλήθεια είναι όμως πως μάλλον τα ελληνικά μου δεν είναι επαρκή και μπερδεύτηκα με κάμποσες από τις ερωτήσεις, αν θα είχες την καλοσύνη να αναλύσεις λίγο με απλά λόγια το τι ορίζει η κάθε μία, θα ήταν αρκετά χρήσιμο.
Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα μια διευκρίνηση για τις παρακάτω απορίες:
- Ερώτηση 4
καιέγραψε:Αντιλαμβάνομαι την προσωπική μου ταυτότητα να συμπίπτει με την ταυτότητα των υπολοίπων μελών της κοινότητας.έγραψε:Η προσωπική μου εικόνα συμπίπτει με αυτή των υπολοίπων μελών της κοινότητας.
Εδώ θα ήθελα αν γίνεται να εξηγήσεις α) Ως προς τι ορίζεται η «προσωπική μου ταυτότητα» στο ερώτημα, β) Πως ορίζεται η «ταυτότητα των υπολοίπων μελών της κοινότητας» (πχ είναι κοινή, είναι απλά ένα σημείο επαφής που χαρακτηρίζει συνολικά όλα τα μέλη, και αν ναι ως προς τι;) και γ) Πως ορίζεται η σύμπτωση των ταυτοτήτων αυτών, ποια πχ θα ήταν μια ικανή συνθήκη ώστε να ισχύει κάτι τέτοιο;
Τα ίδια ερωτήματα ισχύουν και για την έννοια της «προσωπικής εικόνας», αν και υποθέτω πως η απάντηση σε αυτό πιθανώς θα είναι ανάλογη με αυτή επί των προηγούμενων ερωτημάτων. - Ερώτηση 5έγραψε:αλληλεπίδραση με τα άλλα μέλη της κοινότητας
Εδώ, η αλληλεπίδραση ορίζεται ως διαπροσωπική αλληλεπίδραση (και αν ναι, διαδικτυακή ή φυσική;) ή ως γενική επικοινωνία μέσω του forum με φόντο το αντικείμενο του ίδιου του forum; Αφορά κάποιο ποσοστό ή αριθμό μελών ώστε να προσμετρείται ως τέτοια ή δεν υπάρχει ανάγκη ορισμού κάποιου ορίου;
καιέγραψε:Η ρητή ή σιωπηρή συμφωνία μου με τα άλλα μέλη της κοινότηταςέγραψε:Είμαι διατεθειμένος να προσαρμοστώ στις ανάγκες των άλλων μελών της κοινότητας, για να αλληλεπιδράσω μαζί τους
Πέραν της αυτονόητης συμφωνίας όλων των μελών πως το αντικείμενο του forum αξίζει την ενασχόλησή μας (αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να ήμαστε καν μέλη) και πως θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες λειτουργίας του (αλλιώς δεν θα έπρεπε καν να ήμαστε μέλη), ως προς ποιον τομέα ορίζεται εδώ μια σιωπηρή συμφωνία ενός και των υπολοίπων μελών; Επίσης, αυτή (όπως και στο προηγούμενο ερώτημα) θα πρέπει να αφορά κάποιον συγκεκριμένο αριθμό ή ποσοστό μελών; Έχω την αίσθηση πως η απάντηση εδώ συνδέεται με την απάντηση στην ακριβώς προηγούμενη ερώτηση. - Ερωτήσεις 6 & 9
Ομοίως εδώ θα ήταν χρήσιμο να οριστεί ο τύπος της αλληλεπίδρασης που εννοούν τα ερωτήματα.