Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2015, 10:28
από fog
fkol k4 έγραψε:Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος στο ελεύθερο λογισμικό.

Αυτό είναι που μου αρέσει -κυρίως- στο ελεύθερο λογισμικό.

Το crunchbang το γνώρισα όταν ακόμη ήταν ubuntu-based και έγινε αιτία (πρώτα αυτό και μετά το archbang) να κολλήσω με τον openbox.
Το έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς σε διάφορους υπολογιστές (πιο παλιούς ή netbook) σαν κύριο λειτουργικό, αλλά και πιο σύγχρονους σαν δεύτερο.
Όταν ήρθαν τα νέα για το κλείσιμό του και μην ξέροντας ακόμη την κατεύθυνση που θα έπαιρνε στη συνέχεια με τα BunsenLabs, έψαξα τρόπο να έχω το look and feel από αυτό, στο λειτουργικό που χρησιμοποιώ.

Εξαιτίας αυτού που είπε ο Φίλιππος, είχα τη δυνατότητα.

Έτσι από xubuntu που χρησιμοποιούσα κυρίως εκείνη την εποχή, πέρασα σε lubuntu, απλά για να έχω έτοιμη τη βάση, αφού χρησιμοποιεί openbox σαν window manager.
Aρχικά διαλέγοντας scripts από τις ως τότε εκδόσεις του και τώρα από αυτά που προετοιμάζονται για τη συνέχεια, μπορώ πια να έχω στο ubuntu τη λειτουργικότητα του menu του crunchbang ή για την ακρίβεια, όσων χαρακτηριστικών του μου άρεσαν από αυτά.

Ο τρόπος επεξεργασίας του menu είναι απλός, μετά από μια μικρή εξοικίωση, αλλά μπορεί να γίνει και γραφικά μέσα από το obmenu.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της εμφάνισης (conky, tint2 αντί για panel, dmenu κλπ.) από τη στιγμή που τα αρχεία ρυθμίσεων είναι ελεύθερα, είναι ένα sudo apt-get install μακριά και στο ubuntu.

Η μετατροπή μιας εγκατάστασης lubuntu σε εμφάνιση και χρηστικότητα crunchbang, διαρκεί λιγότερο από όσο χρειάστηκα να γράψω από το μήνυμα :)