Δημοσιεύτηκε: 29 Οκτ 2015, 20:12
από fkol k4
Learner έγραψε:Πολύ καλό και χρήσιμο. :thumbup:
Μήπως να το μεταφέρουμε στους οδηγούς με τίτλο, πχ "Διόρθωση «σπασμένων» αναβαθμίσεων/ενημερώσεων" ;

Βέβαια εξ' όσων γνωρίζω, το αρχείο manifest περιέχει πακέτα που περιλαμβάνονται στην live έκδοση του Ubuntu και κάποια από αυτά αφαιρούνται όταν τελειώσει η εγκατάσταση. Δεν ξέρω γιατί, ίσως τα θεωρούν αχρείαστα. Προς το παρόν όμως δεν βλέπω άλλη καλύτερη λύση.
Ίσως θα μπορούσες να εξετάσεις το ενδεχόμενο να διαβάζει local το αρχείο /var/log/installer/initial-status.gz το οποίο περιέχει τα πακέτα που έγιναν εγκατάσταση την πρώτη φορά; δεν ξέρω όμως τι παίζει με τις αναβαθμίσεις (δηλαδή αν κάνεις αναβάθμιση από μια διανομή σε επόμενη τι γίνεται με αυτό το αρχείο).

Ενδιαφέρον, δεν το είχα υπόψη μου το αρχείο αυτό.
Το κοίταξα, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω πως κάνει για πηγή.
Στο δικό μου πχ αν και η εγκατάσταση μετά την αναβάθμιση είναι πλέον 15.10, περιγράφονται τα πακέτα που εγκαταστάθηκαν με την 15.04 (πχ linux-image-extra-3.19.0-15-generic), οπότε εκεί δημιουργείται πρόβλημα, μιας και δεν θα ψάχνουμε πακέτα της τρέχουσας έκδοσης.
Μια πρόχειρη λύση είναι να φιλτράρουμε από τη λίστα κάποια standard πακέτα που ξέρουμε πως δεν θέλουμε να εγκατασταθούν. πχ Ubiquity.
Θα το κοιτάξω και θα ενημερώσω και το θέμα.
Όσο για οδηγό, δεν ξέρω... ψιλο«χασάπικη» λύση είναι εδώ που τα λέμε, απλά καλό είναι να είναι στα υπόψιν!
Tassos10 έγραψε:Πολύ ωραίος μεγάλε..! Μπράβο! ;)
Φαίνεται ωραία δουλίτσα, μπράβο σου! :)

Εγώ είδα από εδώ τον κώδικα σου , αλλά βλέπω πως έχεις ανεβάσεις και άλλα πράγματα.. ωραίος.

Ευχαριστώ.
Έχω ανεβάσει κυρίως πράγματα που μου χρησιμεύουν για το στήσιμο του δικού μου συστήματος, όπως έξτρα βοηθητικά σκριπτάκια, εικονίδια με την interetοφάτσα μου (!), dotfiles κτλ, έχω προσπαθήσει όμως να μην κάνω τη ζωή δύσκολη και σε κάποιον άλλον που θα τα βρει χρήσιμα και θα θελήσει να τα χρησιμοποιήσει με λίγες μετατροπές.
Δυστυχώς ειδικά τον τελευταίο καιρό δεν έχω ασχοληθεί όσο θα έπρεπε (ή όσο θα ήθελα).