Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2015, 08:19
από eliasps
abramis έγραψε:είναι το "πιο σταθερό" ή "σταθερή" έκδοση δλδ η stable, η 8.2 αν θυμάμαι καλά. υπάρχουν όμως και αλλες 2. η Sid που παιρνουν πακέτα που χουν δοκιμαστεί μεν αλλά όχι τέλεια και η unstable που οι ενημερώσεις του είναι συνεχείς με νέα πακέτα και όταν αυτά δοκιμαστούν παιρνάν στην sid. ουσιαστικά στο debian το τι έκδοση έχεις εξαρτάται από το τι αποθετήρια έχεις ενεργά και λαμβάνεις ενημερώσεις.
τα αντίστοιχα υπάρχουν και στο ubuntu, δλδ LTS (14.04 η τωρινή), τρέχουσα (15.10), και alpha (16.04). μόνο που δεν είναι ακριβώς παράλληλα. νομίζω ότι η 16.04 τραβάει πακέτα απ' την Sid του Debian κι όχι απ' την unstable.

Η Sid και η unstable είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η stable είναι η επίσημη έκδοση του Debian, αυτή που προτείνεται για λήψη. Μετά από αυτή είναι η testing και μετά η unstable. Φαίνονται όλα στον πίνακα της αρχικής δημοσίευσης του παρόντος θέματος.
Η εκάστοτε υπό ανάπτυξη έκδοση του Ubuntu, παίρνει πακέτα από τη Sid (autosync), αυτά που δεν έχουν ubuntu-specific αλλαγές δηλαδή, λαμβάνονται αυτόματα, ενώ όσα έχουν αλλαγές στο Ubuntu, επεξεργάζονται από την υπεύθυνη ομάδα και δεν είναι πάντα συγχρονισμένα με τις εκδόσεις του Debian.