Δημοσιεύτηκε: 17 Απρ 2009, 00:32
από ilpara
Ως άτυπο το Συμβούλιο δεν επιφέρει ούτε γραφειοκρατία, ούτε δυσκολίες, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ότι γίνεται σήμερα.
Απλά γίνεται ξεκάθαρο ότι η κοινότητα δεν αναπτύσσεται-λειτουργεί τυχαία, όπως έτυχε να προκύψει, βασιζόμενη σε καλές προθέσεις, επειδή έτυχε...
Δεδομένης της διάσπασης σε πολλά μέσα (λίστα, φόρουμ, κανάλι, περιοδικό) και της μεγένθυνσης της κοινότητας, με το Συμβούλιο ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ η μεριτοκρατία (δηλ η δημοκρατία εκ των ενδιαφερόμενων, δηλ η λήψη αποφάσεων πλειοψηφικά από τους συμμετέχοντες σε μια συζήτηση) και η αξιοκρατία (ποιος αναλαμβάνει τι) για το σύνολο της κοινότητας (λίστα, φόρουμ, κανάλι, περιοδικό).
Θεωρώ ότι αργότερα ίσως είναι καλό η ενότητα του Συμβουλίου να γίνει αναγνώσιμη και σχολιάσιμη από οποιονδήποτε, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.
Πιστεύω ότι αξίζει να το δοκιμάσουμε.

ΥΓ: Ορισμένα παραδείγματα:
1) Δεν έχω γνώσεις προγραμματισμού, δεν χρησιμοποιώ και πολύ τερματικό, γενικά το τεχνικό μου υπόβαθρο δεν είναι σούπερ. Απλώς ενδιαφέρομαι και συμμετέχω στην κοινότητα. Είναι σωστό να είμαι mod στο φόρουμ και να βαστάω 7 σελίδες στο περιοδικό? Ίσως να είναι, αλλά από το να με κρίνουνε οι 5 «φίλοι» μου mods στο φόρουμ (γιατί με τα χρόνια έστω και διαδικτυακά γίνεσαι φίλος) θεωρώ πιο αξιοκρατικό να με κρίνει η κοινότητα.
2) Γιώργο, εσύ έχεις προσφέρει πάρα πολλά, αλλά πιθανόν η ζωή κάποια στιγμή να σε φέρει να μην έχεις τον χρόνο ή την διάθεση να συνεχίσεις. Ποιος θα κρίνει ποιος θα σε αντικαταστήσει; Δεν είναι πιο σωστό να αποφασιστεί από την κοινότητα;
3) Ο bullgr κάνει την σελιδοποίηση του περιοδικού. Backup δεν υπάρχει. Δεν πρέπει να βρεθεί; Και για να τον βοηθάει αν χρειάζεται και για να τον αντικαθιστά οτιδήποτε και αν συμβεί.
4) Μας έκανε πρόταση ο Hellug να μας βοηθήσει στο Athens Jaunty Release Party να κάνουμε εκδήλωση στην Στουρνάρη αντί να πάμε για σουβλάκια. Ουδείς ενδιαφέρθηκε. Μέσω του Συμβουλίου, του κοινού χώρου δηλ όλων που δραστηριοποιούνται στα διάφορα μέσα δεν θα είχαμε καλύτερο συτντονισμό;
5) Υπήρξαν κρούσματα καπηλείας του ονοματος «ubuntu» δηλ καπηλείας όχι μόνο της δουλειάς της Canonical αλλά και της δικής μας αφού το ubuntu έχει αυτή την αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα και λόγω της εξαιρετικής τεχνικής υποστήριξης προς νέους χρήστες που προσφέρει η κοινότητα, καθώς και των άλλων δράσεων. Δεν θα πρέπει να συζητάμε τέτοια κρούσματα και να ενημερώνουμε την Canonical?
6) To ubuntu.gr πριν λίγους μήνες έδειχνε για λίγες ημέρες σε άλλο site και διαπιστώσαμε ότι δεν το είχε κατοχυρωμένο κάποιος από την κοινότητα. Εντοπίσαμε το ιδιοκτήτη και διορθώθηκε το θέμα, αλλά δεν πρέπει να επιδιώξουμε να το κατοχυρώσει κάποιος που εμπιστευόμαστε;
7) ... πολλά ακόμη που αν τα συζητάμε σε λίστα, ή οι συντονιστές του φόρουμ, ή σε κανάλι, καταλήγουμε λίγοι να αποφασίζουμε χωρίς να έχουν ενημερωθεί άλλα σημαντικά μέλη της κοινότητας.