Δημοσιεύτηκε: 17 Απρ 2009, 17:47
ktogias έγραψε:simosx έγραψε:
Η γρήγορη σκέψη που περιγράφεις έχει τα βήματα της γραφειοκρατίας και βημάτων που γίνονται έμμεσα (αναμονή για poll). Από τη συμμετοχή μου σε online κοινότητες, ένα ανοιχτό poll σε όλους δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα (είναι σα να προσπαθείς να παίξεις σκάκι με ένα master όπου οι κινήσεις που θα κάνεις είναι από ελεύθερο poll πλειοψηφίας). Αν ψήφιζαν τα μέλη κάποιας άτυπης ομάδας όμως...
Αν δεν έχει αποτελεσματικότητα ένα ανοικτό poll, τότε τι μπορεί να έχει;;; Η απόφαση από λίγους (τα μέλη της άτυπης ομάδας) για την τύχη των πολλών;;; Δεν το βρίσκω καθόλου δημοκρατικό και δεν συμφωνώ με την ιδέα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πέφτει η αποτελεσματικότητα (και στο κάτω κάτω πως ορίζεται αυτή η αποτελεσματικότητα) με το να μπορεί να ψηφίσει εκτός από μένα κι εσένα και οποιοσδήποτε άλλος περάσει από το poll και σκεφτεί "για κοίτα, συζητάνε για το Χ θέμα. Νομίζω με αφορά και έχω γνώμη. Κάτσε να την εκφράσω κι εγώ." .
Πρώτα από όλα, χρησιμοποιείς 3 ερωτηματικά «;;;», που είναι το ίδιο πράγμα με το να γράφεις ΌΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
Η εμπειρία μου από τη χρήση poll σε τέτοια ζητήματα λήψης αποφάσεων είναι ότι δε βοηθάει. Φυσικά, μπορεί να κάνω λάθος και να έτυχε να αντιμετωπίσω μόνο poll που δεν είχαν μεγάλη επιτυχία. Θα ήθελες να φέρεις μπροστά το θέμα σχετικά με το Στάθη, με το τρόπο που νομίζεις ότι είναι καλύτερος (poll, κτλ), και οι υπόλοιποι να συμμετάσχουμε; Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ όταν κάνω λάθος.