Δημοσιεύτηκε: 17 Απρ 2009, 19:10
atermon έγραψε:
Περί Δημοκρατίας:
Συχνά η πλειοψηφία λειτουργεί εις βάρος των μειοψηφιών και αυτό προσωπικά με προβληματίζει.
Καλά αυτά με την Κοζάνη και το code of conduct .. ok μέσα αλλά :
Off topic:
Περι σύγχυσης και προβληματισμών:
Πάντα η μειοψηφία έχει την τάση να δημιουργεί σύγχυση για το ποιος λειτουργεί εις βάρος του άλλου
ώστε να είναι καλά και πειθήνια πρόβατα... και να μην εξεγείρονται.. οι πλειοψηφίες.
Έτσι λοιπόν η αυτό που ισχύει είναι ότι η μειοψηφία λειτουργεί εις βάρος τις πλειοψηφίας.
Νομίζω ότι είναι αυτονόητο.
Το αντίθετο βεβαίως και υπάρχει αλλά το να το αναφέρουμε έτσι απλά δεν νομίζω να λύνει τίποτα.
Μια φιλοσοφική προσέγγιση θα έβγαζε καλιστα τον αντίθετο συλλογισμό αλλά επειδή υπάρχει η διαλεκτική στην φιλοσοφία
είναι δυνατόν να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα(κατι σαν γινκ -γιανκ για όσους δεν σκαμπάζουν).
Το λάθος με τους φιλοσοφικούς στοχασμούς όταν στερούνται πολιτικής (ναι πολιτικής συνείδησης και κατέυθυνσης)
είναι ότι προκαλούν σύγχυση και χάος (βλέπε FUD).
Αν θέλει να μιλάει κάποιος σοβαρά φιλοσοφικά για κάποιο πολιτικό θέμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του (έστω κάπως)
Αυτό το μεταμοντέρνο στύλ του τύπου μου αρέσει ο ναζισμός ,η αναρχία, το κκε , το πασόκ , ψηφίζω τάδε ,3 λαλούν και 2 χορέυουν και απορώ γιατί κάποιοι λένε ότι θέλουμε αλλαγές ... είναι τελείως απαράδεκτο και πέρα από μερικά αστειάκια η κάποιες καταστάσεις δεν έχει κανένα νόημα παρα μόνο να προκαλέσει σύγχηση και άλλα πολλά.
Έτσι λοιπόν η φιλοσοφία χωρίς πολιτική γίνεται άνετα μία βλακεία ανούσια (ιδεαλιστική ακους εκεί η ιδέα έβγαλε την ύλη κουνια που μας κούναγε... τσ τσ)
ενώ η πολιτική είναι άλλο θέμα (έχει και αυτή ανάγκη την φιλοσοφία της (στρατηγική κλπ ).
Το αν η δημοκρατία μπάζει νερά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η ολιγαρχία είναι καλύτερη.
Απο τα 'δοκιμασμένα" πολιτέυματα η δημοκρατία είναι το ποιό πολύ διαστρεβλωμένο και όχι τυχαία.
Λοιπόν όσοι την κατηγορούν την δημοκρατία οφείλουν κατα την γνώμη να έχουν κατι να πούν και όχι απλά προβληματισμούς.
Έτσι λοιπόν σκέφτομαι ότι άμα κάποιοι έχουν αμφιβολίες για την δημοκρατία (το οποίο είναι απόλυτα υγιές και θεμιτό σε γενικές γραμμές)
καλύτερα να μην πετάνε ανούσιες σπόντες κατά τις δημοκρατίας εκτός και εαν έχουν κάτι να προτείνουν της προκοπής που να μην έρχεται σε αντίθεση με την ενεργή συμμετοχή των πολλών μελών του forum!!!
Αν έχει κάποιος προβληματισμούς καλό θα είναι να τους αναπτύξει δεν είναι ανάγκη να δηλώνει τα προσωπικά του προβλήματα έτσι ξερά και σκέτα
εκτός και εαν υπάρχει κάποιος λόγος η σκοπός...
Δεν θέλουμε σύγχηση και πολλά (ίσως και με σκοπιμότητα) μπλά-μπλά πιστέυω λίγο πολύ όλοι εδώ
Να υιοθετήσουμε αμεσοδημοκρατικές μεθόδους για όλες τις εκπροσωπήσεις και να δώσουμε 100% πρόσβαση στον διάλογο εδώ σε όλα τα μέλη του forum.
Μην κάτσουμε να λέμε αλαμπουρνέζικα ,σύντομα να δώσουμε 100% πρόσβαση σε όλους στον διάλογο και 100% πλήρη ανακλησιμότητα του εκάστοτε για υποθέσεις εκπροσώπησης και (ενδεχομένως)εξωτερικών δραστηριοτήτων ανά πάσα στιγμή συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου.
Στην πορεία θα το βελτιώσουμε εάν και εφόσον κρίνουμε ότι χρειαστεί.
Απλά , έξυπνα, και ανοιχτά όπως το opensource και το linux

Με αγάπη