Δημοσιεύτηκε: 22 Απρ 2009, 16:32
από g00fy
Επέστρεψα κι εγώ... Μεγάλη Πέμπτη είδα την πρόσκληση και αισθάνθηκα μεγάλη χαρά για την τιμή της κοινότητας. Δυστυχώς ήμουν στη δουλειά και δε μπορούσα να απαντήσω. Το βράδυ με το κλείσιμο, έφυγα ταξίδι. Όλα πίστευα πως θα πήγαιναν καλά... μέχρι σήμερα που βλέπω αυτά να συμβαίνουν στο forum!

Βλέπετε πως κάνατε λάθος εκτίμηση για τον άν κάποιοι ενδιαφέρθηκαν ή αγνόησαν την κίνηση αυτή. Μεγάλη Εβδομάδα, Πάσχα και αργίες' είναι δύσκολο να παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει κάποιος, ιδιαίτερα σε μια τόσο σοβαρή πρόταση – κατάσταση.

Δε θέλω να γράψω πολλά και να κουράσω.

Είμαι σύμφωνος με την πρόταση αν και διαφωνώ με τον όρο συμβούλιο. Δε νομίζω πως θα παίρνει κανένας αποφάσεις για την κοινότητα και δεν είναι σωστό. Ακόμη και αυτό / αυτή που κάνει τον κόπο να “κάψει” ένα δισκάκι και να το δοκιμάσει, έχει δικαιώματα στην κοινότητα.

Δε νομίζω πως υπήρχε κατα νού κανενός (το ελπίζω και το εύχομαι αυτό) να αξιώσει καρέκλες ή να δημιουργήσει ελιτίστικες ομάδες. Όλοι είμαστε το ίδιο. Η διαφορά, κάποιοι έχουν χρόνο και γνώσεις παραπάνω απο τους άλλους με αποτέλεσμα να κινούνται πιο πολύ. Όλοι όμως αφιερώνουμε και θυσιάζουμε πολλές φορές πολύτιμο χρόνο απο τη ζωή μας.

Η (ας το πούμε) ομάδα που προτάθηκε, σκοπός της δε θα ήταν – είναι – θα είναι να λαμβάνει αποφάσεις, (εις βάρος των υπολοίπων) αλλά να κάνει προτάσεις.
Κακά τα ψέμματα, όλοι εδώ είμαστε υπευθυνο-ανεύθυνοι. Όλοι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, όποτε το θέλουμε αλλά κάποιες φορές δε γνωρίζουμε πως, που, πότε και ίσως γιατί.

Ναι θα μου πείτε, υπάρχει η ελληνική Loco Team που είναι υπεύθυνη για πολλά.

Ναι, είναι και υπάρχει και μπράβο στα παιδιά! Δυστυχώς είναι λίγοι και ο καθένας έχει μια βαριά και σημαντική εργασία να επιμεληθεί. Με την δυναμική που αποκτά η κοινότητα στην Ελλάδα, σε λίγο ίσως να υπάρξει πρόβλημα.
Φανταστείτε, θέλω να κάνω μια παρουσίαση στη Δράμα για το ubuntu. Σε ποιόν θα απευθυνθώ για CD, ανθρώπινο δυναμικό, οργάνωση; Στο forum.
Αν δε λάβω μια ικανοποιητική απάντηση; Πιθανόν στο φίλο Τόγια. “Κώστα αυτό, Κώστα εκείνο, Κώστα γιατί δε μου απαντάς, βιάζομαι να κλείσω χορηγούς.” κλπ κλπ κλπ
Τα παιδιά τρέχουν όπου μπορούν και κάνουν κυριολεκτικά ό,τι μπορούν.

Αν όμως υπήρχαν κάποια άτομα που θα μπορούσαν να μοιραστούν τη δουλειά; Να καταγράψουν ένα αίτημα, να το αναλύσουν και αφού το ολοκληρώσουν να το παρουσιάσουν στην κοινότητα και να ζητήσουν απόψεις και βοήθεια. Εάν η κοινότητα αδιαφορήσει, τότε δε θα προχωρήσει.

Σκοπός δεν είναι να γίνουμε οι σκοτεινοί εκδικητές που θα κυνηγήσουν τον κάθε ονοματο-κάπηλο
ή αυτοί που θα αξιώσουν θέσεις σήμερα και χρήματα αύριο.

Να γίνουμε αυτοί που θα επωμιστούν τα βάρη της κοινότητας για κάποιες δουλειές που σε αντίθετη περίπτωση ή θα έβγαιναν σε αδιέξοδο ή θα αργούσαν να υλοποιηθούν.

Θα ήθελα επίσης να σημειώσω πως με στεναχώρησε αφάνταστα η αντιπαράθεση των φίλων atermon και sokoban4ever :cry: . Παιδιά, σας εκτιμώ και τους 2, πιστεύω πως είστε πολύ αξιόλογα άτομα. Ας μην έρθουμε ξανά σε τέτοια ένταση, αφού ό,τι και να γίνει πάλι μαζί εδω μέσα θα είμαστε όλοι, παρεάκι όπως πάντα. Να μοιραζόμαστε την τρέλα και τις ανησυχίες μας.

Σας χαιρετώ και πάλι όλους και όλες. Τις θερμότερες ευχές μου γι' αυτές τις μέρες. Να είστε πάνοτε όλοι καλά.