Δημοσιεύτηκε: 04 Ιουν 2009, 00:54
από ilpara
ftso έγραψε:Εφόσον τα meetings θα γίνονται στο IRC (#ubuntu-gr-meetings) θεωρώ πως θα πρέπει όσοι συμμετέχουν να είναι αναγνωρισμένοι χρήστες για να ληφθεί η ψήφο τους έγκυρη.
Δηλαδή δηλωμένο το nickname τους στον irc server και identified την ώρα του meeting.
Σωστό και Αυτονόητο! Δεν νομίζω να διαφωνήσει κανείς, όταν πουν αρκετοί την γνώμη τους θα το προσθέσουμε.

greatst έγραψε:ilpara έγραψε: Κάθε δημοσίευση στο φόρουμ είναι φυσικά δημόσια, με αποτέλεσμα κάθε μέλος πρέπει να γνωρίζει την ευθύνη αυτών που γράφει.

Πόσο εφαρμοστέο μπορεί να είναι το παραπάνω; Και ΔΕΝ αναφέρομαι σε όσους γράφουμε επώνυμα, αλλά για τους υπόλοιπους. :!: :?:
Επώνυμος στην κοινότητα δεν είσαι με όνομα & επίθετο (παρότι τα δικά μου είναι γνωστά) αλλά με nickname. Άλλωστε δεν μπορούμε ούτε να υποχρεώσουμε τον κοσμο να δώσει ονοματεπώνυμο, ούτε μπορούμε να ελέγξουμε ότι είναι σωστό, ...ούτε το θέλουμε. Συνεπώς, στην διαδικτυακή κοινωνία της κοινότητας η ευθύνη βαρύνει το nickname (γιατί αυτό είναι πραγματικό σου όνομα εκεί) και όχι το ονοματεπώνυμο της ταυτότητας σου. Τώρα αν ρωτάς για παράδειγμα πως θα σε συλλάβει η αστυνομία αν ξέρει μόνο το nickname θα απαντούσα ότι ...ναι έχεις δίκιο, από την άλλη τι σοβαρή παρανομία μπορείς να κάνεις σε μια κοινότητα σαν την δική μας? Αν όμως εννοείς ότι η ευθύνη έχει αντίκτυπο στην κοινωνική σου υπόσταση, θα απαντήσω ότι η κοινωνική σου υπόσταση συνδέεται με το nickname σου και άρα βαρύνεται με ότι λες και πράττεις. Αν θέλετε να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα, ας ανοιχτεί άλλο νήμα, όχι εδώ παρακαλώ.

greatst έγραψε:Να προσθέσω και ένα ερώτημα: Υπάρχει σκέψη για να γίνει η κοινότητα κάτι το ΕΠΙΣΗΜΑ οργανωμένο;
Από όσο γνωρίζω όχι. Μπορείς όμως να ανοίξεις ένα νήμα και να θέσεις την πρόταση να αποφασίσει η κοινότητα, έχεις κάθε δικαίωμα.

greatst έγραψε:Επίσης, θεωρώ (προσωπικά) ότι η "ομάδα του φόρουμ" είναι όλα τα (ενεργά) μέλη του φόρουμ και ΟΧΙ μόνο οι διαχειριστές+συντονιστές. Για την ομάδα διαχείρισης και συντονισμού προτείνω το "ομάδα διαχείρισης και συντονισμού του φόρουμ", ενώ προτείνω το "ομάδα του φόρουμ" να αναφέρεται στα (ενεργά) μέλη της κοινότητας.
Σωστό! Δεν νομίζω να διαφωνήσει κανείς, όταν πουν αρκετοί την γνώμη τους θα το προσθέσουμε.

tester έγραψε:για τους συντονιστές είναι λογικό να γίνεται ψηφοφορία και το καταλαίνω.
για τους διαχειριστές όμως κρίνω ότι είναι λίγο επικίνδυνο να γίνεται ψηφοφορία καθότι κάποιος που έχει γνώσεις στο linux δεν σημαίνει ότι γνωρίζει και το phpbb :oops:
πως θα γνωρίζουν τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας το επίπεδο γνώσεών του υποψήφιου διαχειριστή στο phpbb;
Σωστό. Αφενός όμως η κοινότητα θα επιλέγει μόνο ανάμεσα από άτομα που δηλώνουν ότι έχουν γνώσεις-εμπειρία-διάθεση να ανταπεξέλθουν, αφετέρου πλέον που οι admins είναι 3, κάθε αντικατάσταση θα είναι ομαλή αφού θα υπάρχουν 1-2 παλαιοί για να ελέγξουν στην πράξη κατά πόσο μπορεί πράγματι να αναλάβει καθήκοντα το νέο μέλος της ομάδας, και αν κατά την περίοδο εκπαίδευσης κρίνουν ότι δεν μπορεί, θα ενημερώνουν την κοινότητα.