Δημοσιεύτηκε: 04 Ιουν 2009, 12:20
από greatst
logari81 έγραψε:
greatst έγραψε:.... ποιος/ποιοι αποφάσισαν ότι θα τον αντικαταστήσουν οι pkst+sudobash+medigeek? Γιατί δεν ψήφισε όλη η κοινότητα και για αυτήν την επιλογή; Εάν η απάντηση είναι ότι "αυτό το αποφαζίζουν οι υπάρχοντες admins/mods" τότε το όλο θέμα "ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ" ΔΕΝ έχει λόγο ύπαρξης.

Προσοχή: επιμένω και "τσιγκλάω" την (τρέχουσα) ομάδα διαχείρισης+συντονισμού του φόρουμ διότι είναι μια (μοναδική; μεγάλη;) ευκαιρία να κάνουμε έναν σημαντικό μετασχηματισμό στην κοινότητα. Και προσέξτε: δεν πρέπει να είμαστε μετέωροι στις προθέσεις του κάθε admin+mod από τη μία, αλλά ούτε και να δώσουμε τη δυνατότητα σε χρήστες-φαντάσματα (αναφέρομαι στη θεωρητική περίπτωση κάποιος να γραφτεί πολλές φορές με διαφορετικό username) να επηρεάζουν αποφάσεις της κοινότητας.


Μα νομίζω ακριβώς αυτός ο μετασχηματισμος ειναι το πνευμα των κανόνων που προτειναμε. Όσο για την τρεχουσα σύνθεση της ομάδας διαχειριστών, εκλέχτηκε από τους υπάρχοντες συντονιστες σε μία όχι και τόσο κλειστή κουβέντα όπου ζητήσαμε γνώμες από ανθρώπους ενεργούς σε διαφορετικούς χώρους του ubuntu-gr. Ο ορισμός τουλάχιστων 3 διαχειριστων έγινε με το σκεπτικό να μην ξαναχρειαστεί να παρθει μια τετοια απόφαση υπό πιεση χρόνου. Παράλληλα με την ανακοίνωση του κειμένου που συζητάμε τώρα νομίζω δίνουμε τον λόγο για αυτα τα ζητηματα στο σύνολο της κοινότητας. Επίσης όπως ξεκαθαρίζεται στο κειμενο ο ρόλος των διαχειριστων δεν συνεπαγεται κάποια εξουσια.
Νομίζω ότι στην λογική του κειμένου οι περισσότεροι συμφωνουμε, πιστεύω ότι μπορούμε να επικεντρωθούμε περισσότερο σε πρακτικά ζητηματα που μπορει να προκύψουν.


Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας! ΔΕΝ είναι ίδια η αντιμετώπιση απλών χρηστών και admins+mods! Και εάν χρειαστεί, θα βρω ΑΡΚΕΤΑ παραδείγματα στο φόρουμ να σας δείξω. Τώρα, εάν τα θέματα που θίγω θεωρείτε ότι δεν σας ενδιαφέρουν, αυτό είναι άλλο θέμα.

Εγώ διαφωνώ στα θέματα που έθιξα, άρα τα πρακτικά ζητήματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Εάν θεωρούμε ότι το πλαίσιο είναι αυτό και απομένει η ρύθμιση πρακτικών θεμάτων, τότε εγώ ΔΕΝ έχω να συνεισφέρω τίποτε άλλο στη συζήτηση αυτή και μπορείτε να τη συνεχίσετε χωρίς την ταπεινότητα μου. ;)