Δημοσιεύτηκε: 04 Ιουν 2009, 12:42
από ilpara
greatst έγραψε:Μέχρι πριν λίγες μέρες διαχειριστής ήταν ο bullgr. Εφόσον αυτός αποχώρησε, ποιος/ποιοι αποφάσισαν ότι θα τον αντικαταστήσουν οι pkst+sudobash+medigeek? Γιατί δεν ψήφισε όλη η κοινότητα και για αυτήν την επιλογή; Εάν η απάντηση είναι ότι "αυτό το αποφαζίζουν οι υπάρχοντες admins/mods" τότε το όλο θέμα "ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ" ΔΕΝ έχει λόγο ύπαρξης.
Το φόρουμ έμεινε χωρίς διαχειριστή άξαφνα και γίνεται αντιληπτό ότι για εντελώς πρακτικούς λόγους έπρεπε να καλυφθεί το κενό άμεσα. Το άμεσα σημαίνει ότι αυθημερόν έγινε συζήτηση στο IRC με όσο το δυνατόν περισσότερα σταθερά (=παλαιά-γνωστά) μέλη της κοινότητας βρέθηκαν διαθέσιμα και ελήφθη αυτή η απόφαση. Θεωρώ αυτονόητο αφενός ότι αντιλαμβάνεστε την ιδιαιτερότητα ότι αυτό συνέβη πρώτον λόγω έκτακτου γεγονότος (το φόρουμ έμεινε χωρίς διαχειριστή) και δεύτερον διότι οι κανόνες που διαβάζετε στο παρόν νήμα δεν υπήρχαν ούτε σαν προσχέδιο εκείνη την στιγμή. Επίσης θεωρώ αυτονόητο ότι μόλις κατασταλάξουμε με το παρόν ή άλλο κείμενο, το σύνολο της παρούσας ομάδας θα τεθεί στην κρίση της κοινότητας σύμφωνα με την διαδικασία που θα αποφασιστεί. Αυτή είναι η άποψη μου που δεν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από του greatst ή οποιουδήποτε άλλου.

greatst έγραψε:αλλά ούτε και να δώσουμε τη δυνατότητα σε χρήστες-φαντάσματα (αναφέρομαι στη θεωρητική περίπτωση κάποιος να γραφτεί πολλές φορές με διαφορετικό username) να επηρεάζουν αποφάσεις της κοινότητας.
Αναφερόμαστε σε «σταθερά» μέλη (το οποίο προσδιορίζεται) χωρίς όμως να αποκλείεται επιπροσθέτως οποιοσδήποτε. Ίσως να πρέπει να προσθέσουμε ότι θα αποκλείονται μέλη τα οποία είναι άγνωστα στα σταθερά μέλη και τα οποία δεν έχουν αποδεδειγμένη συμμετοχή στην κοινότητα, εγώ συμφωνώ με την υπόδειξη του greatst, ας δούμε τι θα πουν και οι υπόλοιποι. Βεβαίως αυτό θυμίζει αυτή την πρόταση μου αλλά ας γίνει η κουβέντα σε εκείνο το νήμα και όχι εδώ.

greatst έγραψε:Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα! Εάν κάποιος βρίζει κάποια εταιρία ή την αποκαλεί παραποιώντας το όνομα της, τότε εάν αυτή κινηθεί εναντίον του πώς θα βρει ποιος/ποια είναι; Μήπως τότε θα "πληρώσεις" εσύ ilpara τη "νύφη" ως ο συντονιστής του αντίστοιχου νήματος;
Εντελώς σοβαρά, μήπως υπάρχει ανάμεσα μας έμπειρος δικηγόρος να μας συμβουλεύσει σχετικά, και να φτιάξουμε αντίστοιχα και τους κανόνες λειτουργίας για τα μέλη? Με απασχολεί ότι λέει ο greatst! Για να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα θα προτιμούσα να ανοιχτεί ξεχωριστή συζήτηση. Greatst θα μπορούσες σε ξεχωριστό νήμα να κάνεις μια ολοκληρωμένη πρόταση του πως το σκέπτεσαι και κυρίως πως θα μπορούσε "πρακτικά" να λειτουργήσει :?:

greatst έγραψε:Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας! ΔΕΝ είναι ίδια η αντιμετώπιση απλών χρηστών και admins+mods! Και εάν χρειαστεί, θα βρω ΑΡΚΕΤΑ παραδείγματα στο φόρουμ να σας δείξω.
Δεν έχεις άδικο, προσπαθούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη για να μην επαναλαμβάνονται! Δεν θα βρεις όμως αρκετά τέτοια παραδείγματα από την σημερινή ομάδα, τουλάχιστον από εμένα ...και αν κάναμε κάποιο λάθος, άνθρωποι είμαστε και όποιος δουλεύει κάνει λάθη, σημασία έχει να μην ξαναγίνονται. Πάντως σκοπός μας είναι να αλλάξει η κατάσταση σύμφωνα με τους παραπάνω ΚΑΝΟΝΕΣ, αυτή είναι η πρόθεση μας και παρακαλώ πλέον να μας κρίνεις για αυτή την πρόθεση, δηλ την πρόθεση απλά μέλη - admins - mods να έχουν άποψη ίσης βαρύτητας και να υπόκεινται στην δημοκρατική κρίση της κοινότητας με την καλύτερη δυνατή διαδικασία (την οποία προσπαθούμε να "ανακαλύψουμε" συζητώντας στο παρόν νήμα) :)

greatst έγραψε:Εγώ διαφωνώ στα θέματα που έθιξα, άρα τα πρακτικά ζητήματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Εάν θεωρούμε ότι το πλαίσιο είναι αυτό και απομένει η ρύθμιση πρακτικών θεμάτων, τότε εγώ ΔΕΝ έχω να συνεισφέρω τίποτε άλλο στη συζήτηση αυτή και μπορείτε να τη συνεχίσετε χωρίς την ταπεινότητα μου. ;)
...μα όλη η ουσία είναι ότι είμαστε ΙΣΟΙ συνεπώς όλα είναι υπό συζήτηση και τίποτα δεδομένο, το λέει ξεκάθαρα και η αρχική ανακοίνωση!

Παρακαλώ όλοι, όπως ο greatst, να εκφράσουν τις σκέψεις τους, ακόμη και αν δεν είστε κατασταλαγμένοι σε κάτι. Προσπαθούμε να κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση :!: