Δημοσιεύτηκε: 08 Ιουν 2009, 01:33
από ilpara
Βασικά συμφωνούμε σε όλα πλην της 2ης παραγράφου του σημείου 4 του αρχικού κειμένου (πλην του greatst που είχε προτείνει στην 2η δημοσίευση στο παρόν νήμα κάτι πιο επίσημο και το αναφέρω στην περίπτωση που υπάρξεικαι άλλος που συμφωνεί). Προτείνω πλέον να θέτετε συγκεκριμμένες εναλλακτικές προτάσεις για την προαναφερθείσα επίμαχη παράγραφο προκειμένου να πάμε σε νέα ψηφοφορία όχι για όλο το κείμενο αλλά μόνο για την επίμαχη παράγραφο και μόνο μεταξύ των συγκεκριμμένων εναλλακτικών που θα προτείνετε. Προσωπικά προτείνω ότι είχα πει 2 σελίδες πριν, περιμένω εναλλακτικές για να μπουν αυτούσιες σε νέα ψηφοφορία.

ilpara έγραψε:Βασικά προσπάθησα να συνοψίσω-συγκεράσω τις βελτιώσεις στις οποίες συμφώνησαν οι περισσότεροι που πόσταραν εδώ:

ilpara έγραψε:
Δικαίωμα ψήφου έχει οποιοδήποτε μέλος είναι εγγεγραμμένο:
* είτε σε λίστα ηλ. ταχυδρομείου για περισσότερο από 1 μήνα (πως το ελέγχουμε?) και να έχει τουλάχιστον 1 email σε λίστα ανά 15θήμερο (>2 συνολικά),
* είτε σε φόρουμ επίσης για περισσότερο από 1 μήνα και να έχει τουλάχιστον 1 δημοσίευση ανά εβδομάδα (>4 συνολικά)
* Επίσης οποιοδήποτε μέλος της κοινότητας σε λίστα ηλ. ταχυδρομείου, φόρουμ, ή κανάλι, που δεν πληρεί τις ανωτέρω προϋποθέσεις (π.χ. εγγραφή πριν λίγες ημέρες) έχει το δικαίωμα (και το ενθαρρύνουμε!) να αυτοσυστηθεί (εξηγώντας ποιά η εμπλοκή του με ΕΛ/ΛΑΚ) και να ζητήσει από τα υπόλοιπα μέλη που συμμετέχουν στην συζήτηση στο IRC να του δοθεί δικαίωμα ψήφου, κάτι που θα αξιολογηθεί θετικά επί τόπου από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες εφόσον διαπιστώσουν ότι δεν πρόκειται για nickname που ανήκει σε άλλο μέλος ή για nickname που δημιουργήθηκε κακοβούλως με σκοπό την αλλοίωση της ψηφοφορίας. Σημειώνεται ότι κάθε απόρριψη θα αιτιολογείται από τα μέλη (η αιτιολόγηση θα δημοσιεύεται στο φόρουμ μαζί με την απόφαση και τα μέλη που ψήφισαν), συνεπώς ενθαρρύνεται η αποδοχή στην ψηφοφορία ακόμη και νέων μελών.
* Επίσης οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από οποιοδήποτε nickname εφόσον έχει στοιχεία ότι πρόκειται για nickname που ανήκει σε άλλο μέλος ή για nickname που δημιουργήθηκε κακοβούλως με σκοπό την αλλοίωση της ψηφοφορίας. Σημειώνεται, επίσης, ότι κάθε αφαίρεση θα αιτιολογείται από τα μέλη (η αιτιολόγηση θα δημοσιεύεται στο φόρουμ μαζί με την απόφαση και τα μέλη που ψήφισαν) και θα γίνεται μόνο εφόσον υπάρχει βεβαιότητα και όχι απλώς ενδείξεις.
Συμμετοχή στην συζήτηση άνευ ψήφου μπορεί να έχει οποιοσδήποτε.
+ να πρέπει να κάνει κάποιος register το nick του προκειμένου να μπορεί να μπει στο κανάλι συζητήσεων και ψηφοφοριών.

ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ Η ΕΠΙΜΑΧΗ 2Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ 4 ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΑ ΞΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ